„To nebuvo net karo pradžioje...“ Ukraina yra prisotinta. Beprotiška, ką padarė rusai  ()

Ukraina yra prisotinta rusų žmogiškaisiais ištekliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovo Andrijaus Jusovo spalio 23 d. pareiškimu, Ukrainoje Rusijos pajėgų grupuotė viršija 400 tūkst. Tai reiškia, kad grupuotė išaugo daugiau nei 2 kartus, rašo Ukrainos politikos ir ekonomikos tinklaraštininkas Oleksandras Kovalenko savo autoriniame straipsnyje portale OBOZ.ua

Per visą visiško karo laikotarpį Ukrainoje Rusijos pajėgų grupuotė palaipsniui keitėsi kiekybine kryptimi. 2022 m. pavasarį šis skaičius perkopė 200 tūkst. žmonių ribą, o 2023 m. pabaigoje artėjo prie 300 tūkst. 2023 m. balandį Rusijos pajėgų skaičius Ukrainoje buvo vertinamas 350-370 tūkst. žmonių, o dabar šis skaičius viršija 400 tūkst.

Rusijos vadovybė kryptingai didina savo karių skaičių Ukrainoje, pasitelkdama daugybę represinio pobūdžio priemonių. Pavyzdžiui, praktiškai iki minimumo sumažindama karių rotaciją, sugriežtindama padalinio faktinio kovinio efektyvumo praradimo rodiklius, kurie yra jo išvedimo iš kovos veiksmų zonos priežastis, o nauji rodikliai leidžia jų ilgiau neišvesti ir pan.

Jei apytiksliai paskaičiuosime, rašo Kovalenko, tai iki šiol turėdamos daugiau nei 310 tūkst. nuostolių, Rusijos pajėgos juos visiškai panaikino „daline“ 300 tūkst. mobilizacija. Savo ruožtu nuo 2022 m. kovo iki 2023 m. lapkričio, neskaitant 2023 m. rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesių, Rusija galėjo mobilizuoti nuo 360 iki 450 tūkst. ir nepamirškime 2022 m. vasario mėn. pirminės grupuotės.

 

Šie gana supaprastinti, bet dėl to labai aiškūs skaičiavimai rodo, kad kiekybiniu požiūriu nėra nieko keisto, jog Ukrainoje yra tokia rusų grupuotė. Vėlgi, tai yra sąmoningas Rusijos vadovybės vykdomas kovinės zonos prisotinimas žmogiškaisiais ištekliais, teigia apžvalgininkas.

Savo ruožtu, kokių pasiekimų rusų okupantai turi dėl suintensyvėjusių mobilizacinių procesų, ypač nuo 2022 m. antrojo pusmečio?

Nepaisant to, kad dabar Ukrainoje yra daugiau nei dvigubai daugiau Rusijos pajėgų karių nei 2022 m. vasarį, operacijų mastas sumažėjo ne keliais, o eile kartų. Vadinasi, kiekybė nėra kokybės rodiklis, tvirtina Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(4)
(87)

Komentarai ()