„Norime sukelti košmarą Rusijai.“ Gimsta naujas karo monstras  ()

Dronų gamybos srityje Ukraina užima palankesnę poziciją, nei Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bepiločių orlaivių (dronų) gamybos srityje Ukraina užima palankesnę poziciją, palyginti su Rusija, nes turi prieigą prie pažangių vakarietiškų technologijų. Reikšmingas kovinių dronų gamybos Ukrainoje išsiplėtimas yra ne tik veiksminga strateginė būtinybė norint susidoroti ginant frontą, bet ir priemonė „sukelti košmarą“ agresoriui savo teritorijoje.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas apie tai kalbėjo nacionalinio teletono eteryje.

Dronų per daug nebūna, turime plėsti jų gamybą. Galbūt net esame geresnėje padėtyje nei Rusija, nes turime prieigą prie vakarietiškų technologijų", – pažymėjo jis.

Vakarų partnerių parama, Ihnato nuomone, leidžia Ukrainai padidinti atakuojančių dronų gamybą. O tai savo ruožtu padės užtikrinti, kad Rusijos pradėtas karas ateis ir į Rusijos miestus ir kaimus.

„Būtent atakuojančių dronų skaičius leis mums drumsti ramybę Rusijai jos teritorijoje, kaip jie mus terorizuoja“, – pabrėžė oro pajėgų atstovas.

Kartu, mažėjant raketų atsargoms, Rusijos įsibrovėliai taip pat greičiausiai padidins dronų-kamikadzių atakų skaičių. Ukraina gali atremti tas atakas, visų pirma pasitelkdama „Gepard“ priešlėktuvinius įrenginius ir mobilias ugnies grupes.

 

Prisiminkime, kad anksčiau strateginės pramonės ministras Aleksandras Kamyšinas kalbėjo apie „Šhahed“ analogų gamybą Ukrainoje. Anot jo, valstybinis koncernas „Ukroboronprom“ per mėnesį pagamina keliasdešimt tokių bepiločių orlaivių.

Be serijinės tokių atakos dronų, kurių pavadinimas kol kas neskelbiamas, gamybos, Ukraina didina ir kitų ginklų gamybos apimtis, kurių „anksčiau buvo gaminama labai mažai, o dabar yra pakankamai daug“.

Anot Kamyšino, gynybos pramonė vaidina svarbų vaidmenį šalies ekonomikos augime ir ateityje gali tapti vienu pagrindinių jos sektorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(2)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: