„JAV ir Vokietija stumia Zelenskį prie derybų su Rusija“  (3)

Vokiečių leidinys „Bild“ nurodė, kad JAV ir Vokietija neva parengė planą, kaip priversti V. Zelenskį derėtis su V. Putinu. Vašingtonas paaiškino, ar taip tikrai yra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos nevykdo jokio slapto susitarimo už Ukrainos nugaros. Tai pareiškė valstybės sekretoriaus padėjėjas Europos ir Eurazijos reikalams Jamesas O'Brienas.

Diplomatas „Bild“ straipsnį pavadino intriguojančiu. Tačiau jis patikino, kad tai neatspindi Vašingtono politikos.

„Mes nieko nenusprendžiame dėl Ukrainos be Ukrainos“, – pabrėžė J. O'Brienas.

Be to, pažymėjo valstybės sekretoriaus padėjėjas, Rusija nenori vesti tikrų taikos derybų. Praeis dar bent metai ar daugiau, kol V. Putinas pradės galvoti apie karo pabaigą.

Todėl, jo nuomone, stumti Ukrainą į diskusiją apie paliaubas yra absurdiška. Nebus jokio dialogo, tai bus pasidavimo monologas. Ir tai prieštarauja JAV politikai, pabrėžė J. O'Brienas.

Praėjusią savaitę Vokietijos leidinys paskelbė straipsnį, kad JAV ir Vokietija ketina užbaigti karą, priversdamos V. Zelenskį derėtis su V. Putinu. Kad tai pasiektų, abi šalys tariamai susitarė sumažinti ginklų ir kitos pagalbos tiekimą Ukrainai. Taigi jie planuoja priversti Kyjivą pradėti derybas su Maskva.

Vokiečių ir amerikiečių planas – aprūpinti Ukrainą tik tokia ginkluote, kuri leistų išlaikyti esamas pozicijas, bet neleistų atkovoti iš Rusijos okupuotų teritorijų.

 

Be to, žurnalistai pažymi, kad nei J. Bidenas, nei O. Scholzas tiesiogiai nekvies V. Zelenskio derėtis su Rusija. Vašingtonas ir Berlynas nori, kad Ukrainos lyderis suprastų, jog tęsti konfliktą yra beprasmiška.

Lapkričio pradžioje žiniasklaida rašė, kad Kyjivas ruošiasi vesti slaptas derybas su Rusija. Užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba paneigė šią informaciją. Jis pakartojo oficialią Ukrainos poziciją: norėdami pradėti derybas, okupantai turi palikti visą Ukrainos teritoriją. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(6)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)