„Ne anksčiau kaip po 6 mėnesių.“ Ukrainoje nuspręstas Zelenskio likimas  ()

Pagal Konstituciją prezidento ir parlamento rinkimai Ukrainoje turėtų vykti 2024 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rinkimai į visų lygių valdžios institucijas Ukrainoje gali vykti ne anksčiau kaip po šešių mėnesių nuo karinės padėties šalyje pabaigos.

Šį memorandumą pasirašė didžiausių parlamente atstovaujamų politinių jėgų atstovai. Apie tai praneša leidinys „Glavkom“ ir publikuoja dokumentą su Aukščiausiosios Rados vadovų ir frakcijų atstovų parašais. Sutartis buvo pasirašyta Užkarpatėje, kur parlamentarai lapkričio 10–12 dienomis rinkosi į renginį „Žano Manė dialogai“, žinomo kaip vieno iš Europos Sąjungos įkūrėjų.

Anksčiau Aukščiausiosios Rados „Liaudies tarno“ frakcijos vadovas Davidas Arachamija paminėjo šį dokumentą sensacingame interviu su Natalija Mosičiuk, nesigilindamas į jo turinį.

Tiesą sakant, paskutinis šio memorandumo punktas yra apie rinkimus. Didžioji dokumento dalis skirta tiek valdančiosios partijos, tiek opozicijos įsipareigojimui Europos Sąjungos vertybėms ir pasirengimui bendroms pastangoms dėl Ukrainos įstojimo į ES.

 

Pasirašiusieji sutinka su baigiamąja memorandumo dalimi, kurioje teigiama, kad rinkimai galimi tik pasibaigus karui ir ne anksčiau kaip po 6 mėnesių nuo karinės padėties Ukrainoje pabaigos. Balsavimas turi vykti remiantis šiuo metu galiojančiu Rinkimų kodeksu, reglamentuojančiu nacionalinių ir vietinių plebiscitų rengimą.

Atkreipkime dėmesį, kad pagal Konstituciją prezidento ir parlamento rinkimai Ukrainoje turėtų vykti 2024 m., tačiau pagrindinis įstatymas taip pat neleidžia jų rengti karo sąlygomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: