„Mirtinas ginklas. 50 000 vienetų.“ Skelbia, ką daro 1000 Ukrainos inžinierių  ()

Ukrainos pramonei gaminti FPV dronus, kurie vis dažniau naudojami karo metu, trukdo kvalifikuotų inžinierių trūkumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas Ukrainoje parodė, kad maži FPV dronai gali atlikti beveik lemiamą vaidmenį mūšio lauke. Su jų pagalba sunaikinama šimtai vienetų technikos ir abiejose pusėse patiriami rimti smūgiai gyvajai jėgai.

Skelbiama, kad šiuo metu Ukrainoje per mėnesį pagaminama apie 50 tūkstančių tokių dronų. Rusijos Federacijoje šis skaičius yra šešis kartus didesnis – 300 000.

„Forbes“ kalbėjosi su pagrindiniais Ukrainos pramonės specialistais ir savanoriais, tiekiančiais bepiločius orlaivius į frontą. Šiuo metu Ukrainoje veikia apie 200 mini dronų gamybos įmonių.

Jie gali patenkinti tik 10-15 % Ukrainos ginkluotųjų pajėgų poreikių.

„Forbes“ duomenimis, pagrindinė Ukrainos problema – kvalifikuotų inžinierių, kurie projektuotų ir surinktų dronus, trūkumas.

Norint pasiekti Rusijos gamybos lygį, jų reikia apie 6 000. Tačiau pirmame etape užtektų ir 2 000 specialistų, tačiau juos rasti nelengva, nepaisant didelių atlyginimų šioje srityje. Dabar analitikai skaičiuoja, kad pramonę sudaro apie 1000 žmonių, kurių kiekvienas per mėnesį surenka apie 50 dronų.

Ukrainos kariuomenės, kuri įrodė bepiločių orlaivių panaudojimo efektyvumą mūšiuose su agresoriumi, poreikiai matuojami šimtais tūkstančių dronų.

 

Kartu leidinyje pažymima, kad dabar gamybos įmonės specialistus rengia pagreitintu tempu. Tačiau aukštos kvalifikacijos meistrus paruošti reikia mėnesių.

Iki Rusijos invazijos Ukrainos universitetai neparengė pakankamai avionikos, radijo elektronikos ir kitų susijusių specialybių, reikalingų kovinių bepiločių orlaivių gamybai, personalo, daugelis inžinierių išvyko į užsienį.

Problemą apsunkina ir tai, kad kiekvienas kandidatas turi būti patikrintas dėl ryšių su Rusija. Tačiau Ukrainos dronų gamintojai nenuleidžia rankų ir pradeda nemokamus trumpalaikius kursus, į kuriuos jau užsiregistravo tūkstančiai žmonių, rašo „Forbes“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(1)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: