Rusai pradėjo švęsti per anksti. Atšaukiama „strateginė pergalė“. Kas nutiko (Video, foto)  ()

Rusijos „Z-kanalų“ pareiškimai apie Ukrainos Marjinkos užgrobimą Donbase yra melas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-03 Rusai pradėjo švęsti per anksti. Atšaukiama „strateginė pergalė“. Kas nutiko (Video, foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai pratrūko sensacija apie tariamą visišką Ukrainos Marjinkos užgrobimą Donbase. Greitai paaiškėjo, kad pergalę „Z-kanalai“ pradėjo švęsti per anksti: dalį gyvenvietės kontroliuoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Apie tai savo „Telegram“ rašo garsus Rusijos karo stebėtojas Janas Matvejevas.

Priežastis, dėl kurios buvo paskelbta apie Marjinkos užgrobimą, buvo vaizdo įrašas, kuriame Rusijos kariškiai virš miesto griuvėsių iškėlė Rusijos vėliavą. Tačiau Matvejevas patikino, kad rusai niekada nepasiekė visiškos miesto kontrolės. Ukrainos ginkluotosios pajėgos vis dar kontroliuoja šiaurinę šios gyvenvietės dalį, apie kurią rašo ir kai kurie Z-kanalai.

„Marjinką per pusę perkerta Osikova upė ir nedidelis rezervuaras. Sprendžiant iš naujausių vaizdo įrašų, pietvakarinėje miesto pusėje Rusijos kariuomenė pasiekė pakraščius... Rusijos kariuomenė ne visiškai kontroliuoja Marjinką“, – sakė karo ekspertas.

Apskritai, Matvejevas pažymėjo, kad karine prasme mūšis dėl Marjinkos neturi prasmės. Jį nustebino kai kurių Kremliaus propagandistų pareiškimai, kad miesto užėmimas neva buvo „strateginė sėkmė“. Net jei Rusijos armijai pavyks visiškai išstumti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas iš apgyvendintos vietovės, niekas nepasikeis. Miestas bus visiškai kontroliuojamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, jo nebus galima panaudoti karių aprūpinimui.

 

Z-kanalai“ rašo apie miesto svarbą, nes reikia tai parodyti ne tik kaip 200 metrų žemės užgrobimą, o kaip didelę strateginę pergalę... Ar svarbus Marjinkos užgrobimas? Propagandai – taip. Frontui - ne. Lengvų kelių tolimesniai RF ginkluotųjų pajėgų pažangai neatsiveria“, – teigė Rusijos ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(4)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: