Nauja Čornobaivka. „Iš pamišėlių galima tikėtis visko“  ()

„Iš pamišėlių galima tikėtis visko.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generolas Najevas paskelbė apie pasiruošimą galimam karo veiksmų išplėtimui už pietų ir rytų ribų. Tačiau išeiti už vietinio placdarmo įmanoma tik tuo atveju, jei rusai vėl išdrįs smogti iš šiaurės, iš Baltarusijos. Apie tai interviu „Glavred“ kalbėjo karo ekspertas Piotro Černikas.

„Tačiau tai taip pat labai mažai tikėtina, nes jie neturi tam techninio potencialo, tik žmogiškąjį“, – pabrėžia Černikas.

Pasak jo, šiaurinei Ukrainos daliai būdingas tankus miškų ir pelkių tinklas, todėl antrojo puolimo atveju rusai bus priversti apriboti savo judėjimą tik esamais keliais.

„Jiems tai būtų beprotiška, nes išmokome dirbti keliuose. Be to, Ukraina dabar užima antrą vietą pasaulyje pagal „Javelin“ atsargas“, – priduria karo ekspertas.

Tačiau ekspertas daro išvadą, kad, net ir atsižvelgdami į šiuos veiksnius, rusai gali nuspręsti pakartotinai atakuoti Ukrainą iš Baltarusijos teritorijos.

 

Iš pamišėlių galima tikėtis visko. Verta prisiminti serialą „Čornobaivkoje“, kai rusai kontroliavo dešinįjį Chersono srities krantą ir dislokavo ten daugiau nei 20 kartų techniką ir personalą toje pačioje vietoje. Būnant sveiko proto jau antrojo smūgio atveju to nebūtų daręs niekas, tik ne rusai. O ko jie dabar griebsis, težino tik Dievas“, – reziumavo Černikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: