[ŽT] „Prie NATO sienos dideli pokyčiai. Galinga, visiškai karui parengta kariuomenė.“ Kas vyksta  ()

Karas Ukrainoje davė netikėtų rezultatų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors dabartinė padėtis Ukrainos fronte iš tiesų sudėtinga, buvęs Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka savo socialiniame tinkle „X“ pažvelgė į ją globalesniu požiūriu ir įvertino Ukrainos kariuomenės veiksmus bei poveikį NATO rytiniam flangui šiame kontekste.

Ukraina gerokai silpnina Rusijos kovinį potencialą bet kokiam galimam būsimam konfliktui. Rusija patiria didžiulius nuostolius tiek karių, tiek ginkluotės prasme.

Šis susilpninimas yra labai ekonomiškai efektyvus: Ukrainos ginkluotosios pajėgos tai daro už nedidelę dalį NATO biudžeto. Vakarai savo rytiniame flange gauna stiprią, kovinio parengimo ir NATO standartus atitinkančią kariuomenę – Ukrainos kariuomenę, teigia A. Geraščenka.

Pasak buvusio ministro patarėjo, Ukrainai pavyko atverti Juodąją jūrą grūdus gabenantiems laivams ir priversti rusų Juodosios jūros laivyną jaustis labai nesaugiai laikinai okupuotame Kryme, diversifikuoti naftos ir dujų tiekimą Europai, mažinant ir (arba) panaikinant jos priklausomybę tik nuo vieno šaltinio (Rusijos). Karas Ukrainoje įnešė supratimą, kad dabartinė pasaulinė saugumo sistema yra labai ydinga ir turi būti visiškai peržiūrėta – ši žinia atėjo, kol dar yra laiko (tikėkimės).

 

Karas dar toli gražu nesibaigė. Laukia dideli iššūkiai ir išbandymai, rašo A. Geraščenka

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(1)
(84)

Komentarai ()

Susijusios žymos: