„+5%, +14%, +18%, +300%!!!“ Paaiškėjo Rusijos paslaptis. Kas nutiko su amunicija  ()

Dėl Rusijos gaminamų sviedinių...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar internete sklando įdomi informacija, būtent, 2024 m. planuojama padidinti artilerijos amunicijos gamybą  Valstybiniame V. V. Bachirevo mechanikos inžinerijos institute (Dzeržinskas, Nižnij Novgorodo sritis), kuris tiesiogine to žodžio prasme yra amunicijos gamybos monopolistas Rusijoje, rašo „Informacinio pasipriešinimo“ grupės karybos ir politikos stebėtojas Aleksandras Kovalenko.

Pagal šiuos planus įmonė savo gamyklose ketina gaminti:

  • 122 mm sviedinių – 252,7 tūkst. (+5 proc. lyginant su 2023 m.);
  • 125 mm kalibro – 270 tūkst (+14%);
  • 152 mm kalibro – 683,5 tūkst. (+18%);
  • 203 mm – 60 tūkst (+300%!!!)

O ką tai reiškia?

Šių duomenų dėka galime daryti išvadą, kiek progmenų šioje įmonėje buvo planuojama pagaminti 2023 m. Iš viso – kiek daugiau nei 1 mln. Ir, jei atsižvelgsime į tai, kad įmonė „GosNIIMash“ yra amunicijos gamybos monopolis Rusijoje, tai puikiai dera su anksčiau skelbta informacija apie Rusijos gamybos pajėgumus: 1,5–1,7 mln. vienetų per metus.

Galima ilgai diskutuoti, ar įmonei pavyks pagal savo planus padidinti gamybą, nors labiau tikiu, kad greičiausiai ne, nei taip, tačiau atkreipsiu dėmesį į tai. Netgi toks gamybos apimčių padidėjimas neleis RF karinėms pajėgoms 2024 metais pilnai patenkinti visų proporcingo šaudmenų paskirstymo poreikių, o Rusija savo produkcija negalės garantuoti 4-5 tūkst. šūvių per parą.

 

Tačiau atskirai norėčiau atkreipti jūsų dėmesį į planus patrigubinti 203 mm kalibro gamybą. Šie sviediniai yra skirti didelės galios savaeigiams pabūklams 2S7 „Pion“. Šiandien RF turi galingiausius ir tolimojo nuotolio savaeigius pabūklus, kuriais platus šovinių asortimentas leidžia šaudyti nuo 30 iki 45 km atstumu.

 

Šiandien patvirtintais duomenimis Rusija neteko daugiau nei 20 tokių savaeigių pabūklų, o nepatvirtintais įvairių kategorijų nuostoliai viršija 40 vnt. Tuo pačiu metu, prieš prasidedant plataus masto invazijai į Ukrainą, su Rusija turėjo apie 60 vienetų 2S7, o saugykloje yra apie 250 ir jie aktyviai išvežami iš saugyklos.

Tai yra, 2024 m. Rusijos valdžia ketina artilerijos klausimais akcentuoti tolimojo nuotolio 2S7 pabūklus, o tai savo ruožtu rodo artilerijos naudojimo taktikos pasikeitimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(2)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: