„Mi-24, Mi-8, Ka-52...“ Aptiktas slaptas Rusijos objektas. Skelbiamos palydovinės nuotraukos (Foto)  ()

Arabato nerijoje aptikta slapta Rusijos oro bazė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos okupacinės pajėgos Chersono srities pietuose įkūrė didelę karinę oro bazę. Ji atsirado „Volnos“ pajūrio kurorto teritorijoje Strilkovės kaime Arabato nerijoje - netoli nuo administracinės sienos su laikinai okupuotu Krymu.

Apie tai savo paskyroje socialiniame tinkle „X“ pranešė grupės „Tatarigami_UA“ analitikai.

Ketvirtadienį, gruodžio 7 d., jie paskelbė atitinkamas palydovines nuotraukas.

Ekspertai pastebėjo, kad Rusijos kariai įvairiose vietose yra sukūrę slaptas sraigtasparnių bazes ir FARP – ginklų ir lėktuvų degalų papildymo punktus.

 

2022 m. lapkritį, Ukrainos gynybos pajėgoms įsiveržus į Chersono sritį ir išlaisvinus regiono centrą, rusai nusprendė perkelti savo sraigtasparnius iš Čaplinkos aerodromo į saugesnes vidaus teritorijas.

Viename paveikslėlyje pavaizduota apie 20 sraigtasparnių nusileidimo aikštelių, kai kuriose iš jų yra Rusijos armijos sraigtasparniai, tokie kaip Mi-24, Mi-8, Ka-52 ir galbūt Mi-28. Ši teritorija aptverta. Tačiau 2021 metais darytose nuotraukose šių sraigtasparnių nusileidimo aikštelės nesimato.

„Tai rodo greitas pastangas sukurti specialią sraigtasparnių bazę, patogiai įrengtą tarp paplūdimio kurortų ir viešbučių ir galinčią būti jų pilotų būstu“, – sakoma pranešime.

 

Pažymima, kad ankstyvosiose invazijos į Ukrainą stadijose Rusijos okupantai nenaudojo šios vietos savo karinei technikai dislokuoti.

„Kaip minėta anksčiau, Čaplinkos aerodromo evakuacija ir perkėlimas rodo Rusijos poreikį įkurti naujas slaptas vietas dėl susirūpinimo, kad vieta yra galimas taikinys. Atsižvelgiant į tai, kad Ukrainos ginklų asortimentas auga, ši tendencija išliks“, – rašo analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(2)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: