„Turime naują tikslą – nuskandinti kažką didesnio“  ()

„Sprogmenų užteks visam Juodosios jūros laivynui.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje prie Dniepro upės yra slapta bazė su bepiločių orlaivių flotile. Joje yra pakankamai sprogmenų visam Juodosios jūros laivynui. Apie tai pranešė „The Times“.

„The Times“ žurnalistas teigia, kad ši technologija gali pakeisti situaciją Juodojoje jūroje, nes pigūs ir greitai gaminami Ukrainos dronai rodo priešo laivų pažeidžiamumą.

Pagrindinio Ukrainos žvalgybos direktorato atstovas žurnalistams sakė, kad bazėje yra laikomi trijų tipų dronai: karinės žvalgybos (GUR) dronai, jūrų dronai ir dronai-kamikadzės. Jie visi yra pasirengę ir laukia kovos misijų.

Kaip Ukraina atakuoja karinio jūrų laivyno dronais

Nepilotuojamų ukrainiečių laivų vadas su šaukiniu „13“ pasakojo, kaip šių dronų pagalba lapkričio 10 dieną pavyko pašalinti du taikinius Čornomorske, Kryme. Anot vado, auštant dronai aplenkė priešvandeninius tinklus, pateko į uostą ir rado teisingą atakos kampą, nepaisant to, kad įsibrovėliai į juos atidengė ugnį.

 

„Jie žinojo, kad atvyksime, bet nieko negalėjo padaryti. Džiaugsmas buvo neįtikėtinas. Mano gyvenimo tikslas buvo nuskandinti rusų laivą, o mes nuskandinome du iš karto. Ir, kiek žinau, niekas niekada niekur to nedarė. Dabar turime naują tikslą – nuskandinti kažką didesnio“, – sakė „13“.

Taip pat, pasak vado, visos atakos prieš laivyną yra GUR operatorių komandos darbas, o karinio jūrų laivyno dronai yra itin efektyvus ginklas, ypač lyginant su sunaikintų laivų kaina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(2)
(96)

Komentarai ()

Susijusios žymos: