Tai žlugimas. „Iš Rusijos orbitos traukiasi paskutiniai NVS „fragmentai“  ()

„Šiuo metu stebime galutinį SSRS žlugimą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistas Stanislavas Kučera savo „Telegram“ kanale rašo apie paskutinį etapą - galutinai žlunga SSRS.

Azerbaidžanas ir Armėnija paskelbė bendrą pareiškimą. Jame kalbama apie kai kurių belaisvių ir nuteistųjų abipusį paleidimą ir ketinimą „imtis apčiuopiamų veiksmų abipusiam pasitikėjimui stiprinti“.

Panašu, kad Armėnija pasirengusi padaryti bet ką, kad tik gautų galimybę kuo greičiau ištrūkti iš Rusijos gniaužtų. Šalies vadovybė nedalyvavo lapkričio pabaigoje Minske vykusiame KSSO viršūnių susitikime ir neplanuoja dalyvauti būsimame KSSO susitikime Maskvoje.

Šiuo metu stebime galutinį SSRS žlugimą, kai iš Rusijos Federacijos orbitos pasitraukia NVS „fragmentai“: Ukraina, Armėnija, Sakartvelas, Azerbaidžanas, Lietuva, Latvija, Estija – prorusiškomis šių šalių nepavadinsi. Kai kurios jų itin priešiškos, kai kurios santūrios, tačiau akivaizdu, kad jų istoriniai, kultūriniai, mentaliniai keliai su Rusija visiškai išsiskyrė. Jos pasirinko kitą kelią su vektoriumi „nuo“.

Centrinės Azijos šalys taiko nesikišimo politiką, tačiau konkrečiais atvejais elgiasi gana aiškiai: Kazachstane „Wagner“ samdiniui neseniai buvo skirta 6 metų ir 8 mėnesių bausmė su formuluote: „Kaltinamasis dalyvavo karo veiksmuose, kuriais siekiama pakenkti konstitucinei santvarkai ir pažeisti Ukrainos teritorinį vientisumą“.

 

Visos Vidurinės Azijos šalys pabrėžia, kad laikosi teritorinio vientisumo pozicijos. Tai reiškia, kad Maskva negali tikėtis jokios paramos kariniuose reikaluose. Dėl to Rusija lieka su vienintele savo sąjungininke posovietinėje erdvėje – Baltarusija. Likusios arba atsitvers ir apsiginkluos, arba mielai šypsosis ir vis vien apsiginkluos.

Niekada anksčiau NVS, Putino mylimos SSRS neįpėdinė, nebuvo taip sunaikinta ir padalinta kaip šiandien.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(208)
(12)
(196)

Komentarai ()

Susijusios žymos: