„Tuomet kils trečiasis pasaulinis karas.“ Suomija atmeta pasiūlymą  ()

Suomija prognozuoja Trečiąjį pasaulinį karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos prezidentas Sauli Niinistö interviu laikraščiui „Zeit“ sukritikavo Europos saugumo politiką.

Niinistö sako, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino keliamą pavojų suprato prieš dešimt metų. Turint reikalų su Rusija reikia būti kuo aiškesniems, pabrėžia Niinistö. Jei veiksite ryžtingai, kazokas liks tuščiomis rankomis.

Europos saugumas yra problema, nes nemanoma, kad tai yra problema, sako Niinistö. Net karas Ukrainoje neprivertė europiečių giliau susimąstyti apie saugumo klausimus.

Niinistö sako, kad per pastaruosius 20 metų klausė Europos vadovų, ką ES darytų, jei Rusija ar kita šalis įsiveržtų į NATO nepriklausančią šalį.

„Atsakymas, kurį girdėdavo vis iš naujo, buvo toks: tai ne mūsų reikalas, tai NATO reikalas. Taigi niekada nesulaukiau tikro atsakymo“, - sako N. Niinistö.

Niinistö sako, kad kelių Europos šalių sprendimas atsisakyti šaukimo į kariuomenę buvo klaida. Jis taip pat yra susirūpinęs dėl ginklų atsargų trūkumo ir silpnos nacionalinės gynybos valios Europoje.

 

Niinistö nemato jokių ženklų, kad karas Ukrainoje baigtųsi. Jis netiki siūlomu sprendimu, pagal kurį Ukraina būtų padalyta, o neokupuota dalis prisijungtų prie NATO. Jei Ukraina būtų padalyta ir siena perkelta, tai reikštų karą tarp Rusijos ir NATO, jei karas tęstųsi.

„O kas būtų, jei karas tęstųsi? Tuomet kiltų Trečiasis pasaulinis karas“, - sako Niinistö. - „Ukraina vargu ar sutiktų su nuolatine siena savo teritorijoje.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(1)
(84)

Komentarai ()

Susijusios žymos: