Pavojus buvusioms SSRS šalims. „Įsivaizduokime blogiausią scenarijų...“  ()

Rusijos Federacija kelia pavojų buvusioms SSRS šalims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija artimiausiu metu nesiims atakų prieš NATO šalis, pareiškė „Informacinio pasipriešinimo“ grupės karo-politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko.

Kaip jis pabrėžė interviu „Glavred“, Rusijos Federacija kelia pavojų buvusioms SSRS šalims.

„Įsivaizduokime blogiausią scenarijų: Rusija tam tikrame karo etape laimi – užima dešinįjį Chersono srities krantą, Mikolaijvo ir Odesos sritis. Tada ji turės priėjimą prie Padniestrės ir taps grėsme Moldovai ir Rumunijai, kurios bus pasienyje su ja palei laikinai okupuotų teritorijų liniją“, – sakė ekspertas.

Jis taip pat mano, kad sustojus karui ar sumažėjus karo veiksmų intensyvumui, Rusija turės galimybę atkurti savo potencialą ir sukaupti išteklius Sakartvelui ir Armėnijai užimti.

„Sakartvele valdžioje yra prorusiška politinė jėga, bet Maskvai to neužtenka. Jai svarbu ir fiziškai kontroliuoti šalį, nes okupavus Sakartvelą bus galima patekti į Armėniją, kuri šiandien bando ištrūkti iš Rusijos Federacijos įtakos“, – prognozuoja analitikas.

 

Kovalenko pridūrė, kad Armėnijos užėmimo atveju Rusija sustiprins savo įtaką Pietų Kaukaze. Kartu yra ir Kazachstano šiaurė – hibridinių ir kitų Rusijos Federacijos grėsmių Almatai zona.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(3)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: