[ŽT] „20-25 tūkstančiai. Ir dar ne pabaiga.“ Okupantams nustatytas kitas terminas. Kas vyksta  ()

Avdijivka turėjo būti užimta iki gruodžio 14 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantams nepavyko įgyvendinti duoto jiems termino užimti Avdijivkos miestą Donecko srityje. Jie patyrė milžiniškų nuostolių.

Ukrainos nacionalinės gvardijos atsargos majoras, Rusijos ir Ukrainos karo veteranas – karo ekspertas Oleksijus Getmanas per „FreeDom“ kanalą sakė, kad priešininkai turėjo užimti Avdijivką iki gruodžio 14 d. – tą dieną, kai Rusijoje vyko V. Putino „tiesioginė linija“.

Anot jo, „tai buvo būtent pirmas jiems nustatytas terminas, kad... Putinas galėtų kalbėti apie kai kurias sėkmes mūšio lauke“. Iki tos dienos jie turėjo paimti Avdijivką. Todėl ir buvo tokie masiniai „mėsos“ šturmai. Dabar jie pakeitė terminą. Kitas terminas – iki kitų metų kovo 15-17 dienos...“.

 

Getmanas taip pat kalbėjo apie Rusijos Federacijos nuostolius, patirtus šturmuojant Avdijivką. Pareigūnas pažymėjo, kad šalis agresorė galėjo netekti daugiau nei 20 tūkst.

„Buvo kalbėta apie 13 tūkst. likviduotų okupantų. Tai minimalus skaičius. Yra ir kitų duomenų, kad šis skaičius yra maždaug dvigubai didesnis. Tai gali būti 20-25 tūkst. žuvusių, sužeistų“, – sakė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(1)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: