Netikėta žinia. Rusijos laivynas galutinai pabėgo iš Sevastopolio. ISW skelbia įrodymus (Foto)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos išvijo rusų laivyną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Raketų smūgiai ir bepiločių atakos leido Ukrainai atimti iš Rusijos iniciatyvą Juodojoje jūroje. Tai teigiama Amerikos Karo tyrimų instituto (ISW) gruodžio 16 d. ataskaitoje.

„Palydovinės nuotraukos rodo, kad Ukrainos smūgiai privertė Rusijos pajėgas ilgam laikui perkelti Rusijos Juodosios jūros laivyno priemones iš okupuoto Sevastopolio į rytinės Juodosios jūros dalies uostus“, - teigė analitikai.

Rusija perkėlė savo Juodosios jūros laivyno antvandenines ir povandenines priemones į Novorosijską – toliau nuo fronto linijos. Dabar šalis agresorė sudaro sąlygas nuolatiniam laivų bazavimui rytinėje pakrantėje.

 

Į Novorosijską jau perkelti antvandeniniai karo laivai, pavyzdžiui, „Krivako“ tipo fregata, ir mažesni laivai, pavyzdžiui, projekto 1241 arba 1124 korvetės.

Rusai taip pat perkėlė didžiąją dalį raketų nešėjų „Kalibr“, įskaitant „Admirolo Grigorovičiaus“ tipo fregatas, mažus raketinius laivus „Bujan-M“ ir „Kilo“ klasės povandeninius laivus.

„Naujausios palydovinės nuotraukos rodo, kad rudenį į Novorosijską perkelti laivai į Sevastopolį negrįžo“, - pabrėžė ISW.

 

Be to, dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgių Juodosios jūros laivynui ribojamas saugumo patruliavimas, techninės priežiūros darbų vykdymas ir Ukrainos uostų blokavimas.

Rusija taip pat stato jūrų uostą Abchazijoje. Analitikai mano, kad tai signalizuoja apie Maskvos „ilgalaikį ketinimą“ perkelti daugiau savo pajėgų toliau nuo užgrobto Krymo. Tikimasi, kad uosto plėtra truks dvejus su puse metų.

„Ukrainos tolimojo nuotolio smūgiai prieš Juodosios jūros laivyno priemones prisidėjo prie humanitarinių ir karinių laimėjimų Juodojoje jūroje ir leido Ukrainai perimti iniciatyvą Juodojoje jūroje net ir neturint veiksmingo savo laivyno“, - teigė ISW.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: