„Trauksimės.“ Situacija rimta. Zalužnas skelbia, kas nutiko prie Avdijivkos  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas paaiškino situaciją Avdijivkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avdijivka, dėl kurios pastaruosius du mėnesius vyksta įnirtingos kovos, gali būti palikta, jei nuostoliai taps per dideli. Svarbiausia – išsaugoti karių gyvybes.

Tai gruodžio 26 d. susitikime su Ukrainos žurnalistais pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas generolas Valerijus Zalužnas, pranešė Dialog.UA.

V. Zalužnas ragino nedaryti katastrofos iš žinios, kad Ukrainos pajėgos buvo priverstos pasitraukti iš kai kurių pozicijų ar gyvenviečių. Visa tai daroma, patikino jis, siekiant išsaugoti Ukrainos karių gyvybes.

„Nereikia daryti šou, sielvarto... Karinių veiksmų vedimas yra pavaldus savo dėsniams, kurie veikia nepriklausomai nuo to, ar tai patinka, ar nepatinka vadams, politikams, žurnalistams... Kai priešas vykdo ugnies ataką dideliu kiekiu sviedinių, šie sviediniai duoda savo rezultatą. Jie griauna pastatus, žudo karius... Šiandien priešas turi galimybę sutelkti savo pajėgas, įskaitant artileriją ir oro pajėgas, viena ar kita kryptimi. Ir jie gali padaryti taip, kad po 2-3 mėnesių miestas bus panašus į Bachmutą“, - aiškino Zalužnas. 

 

Jau antrą mėnesį iš eilės okupantai daro didžiulį spaudimą Avdijivkai, naudodami savo mėgstamą ugnies volo taktiką. Miestas jau dabar praktiškai sunaikintas.

„Mums brangus kiekvienas žemės lopinėlis, ginsime lygiai tiek, kiek turėsime jėgų. Jei jėgų neužteks, gelbėsime žmones, o tada jį atkovosime“, - pareiškė Zalužnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(4)
(88)

Komentarai ()

Susijusios žymos: