„Tai bus dovana Ukrainos kariuomenei!“ Rusijoje šokas. Skelbiama, ką įsakė Šoigu dėl „Kaskad“  ()

Rusijos armijos generalinis štabas jau išleido įsakymą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-30 „Tai bus dovana Ukrainos kariuomenei!“ Rusijoje šokas. Skelbiama, ką įsakė Šoigu dėl „Kaskad“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje kyla garsus skandalas. Gauta informacija, kad Rusijos gynybos ministerija ruošiasi išformuoti vieną labiausiai patyrusių ir geriausiai kovai pasirengusių Rusijos armijos dalinių. Rusijos Z-korespondentas Romanovas savo „Telegram“ kanale praneša, kad Rusijos gynybos ministerija ruošiasi sunaikinti operatyvinį kovinį taktinį dalinį „Kaskad“. Rusijos armijos generalinis štabas jau išleido įsakymą, kuris skelbia, kad 2023 metų gruodžio 31 dieną atšaukti juos iš pareigų ir išformuoti.

„Kaskad“ yra vienas labiausiai patyrusių ir geriausiai koordinuotų Rusijos armijos dalinių, todėl Romanovas tvirtina, kad tai bus tikra dovana Ukrainai Naujųjų metų proga.

„Išformuojamas visas „Kaskad“, įskaitant artileriją ir dronų žvalgybą. Dar kartą: išformuojamas vienas labiausiai kovai pasirengusių dalinių. Naujųjų metų išvakarėse“, – rašo karo propagandistas.

Anot jo, bendras dalinio pajėgos – 9 tūkstančiai žmonių. Rusijos gynybos ministerijos vadovybė šios informacijos nekomentuoja.

Rusijos viešuose puslapiuose rusai piktinasi ir teigia, kad „Kaskad“ išformavimas yra ne tik vieno iš labiausiai kovai pasirengusių Rusijos armijos dalinių praradimas, bet ir „smūgis Rusijos karinio personalo moralei“.

„Telegram“ kanalas „Režim B“ paaiškina situaciją:

 

„Fronto linijos jie nelaiko, neina į puolimus ir atlieka minimalų darbo kiekį, palyginti su įprastiniais RF ginkluotųjų pajėgų daliniais. Jei „Kaskad“ galiausiai išformuos (ko nuoširdžiai tikimės), blogiau tikrai nebus. Galbūt bus geriau, nes pagaliau pamatysime šiuos telegramų herojus fronte ir puolimuose. Jie negalės pabėgti nuo ir suversti kaltę kitiems, kaip tai jau buvo atidavus Urožainę.“

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: