„Mes delsiame 25 metus.“ Skamba visame pasaulyje. Ką paskelbė G. Landsbergis  ()

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis paragino sąjungininkus nelaukti „Perl Harboro efekto“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pareiškė, kad Vakarai gali pakartoti istorines klaidas karinės pagalbos Ukrainai klausimu, ir paragino sąjungininkus nelaukti „Perl Harboro efekto“.

Apie tai Landsbergis parašė socialiniame „X“ tinkle.

Beveik 25 metus mes delsėme, mėginome sulaikyti Putino imperializmą dialogu ir diplomatija, o jis ir toliau nepaisė sienų ir niokojo miestus. 2014 m. Minsko susitarimai sustabdė pirmąjį Rusijos puolimą prieš Ukrainą, tačiau esminiai klausimai buvo palikti kitai dienai. Rusija tapo rytdienos problema“, – socialiniame tinkle „X“ rašo ministras.

„Tačiau Rusija vėl puolė, karas staiga tapo dabarties problema. Ir vėl galvojame, kad galime kažką išspręsti atidėdami problemą „rytojui“. Tačiau prielaidos nepasikeitė - Rusijos imperinės revanšistinės ambicijos išliks. Kitas karo etapas, kurį atneš Rusija, gali būti nukreiptas ne tik prieš Ukrainą, Sakartvelą ar Moldovą, bet ir prieš vieną iš NATO šalių, o tokios agresijos atmušimo kaina bus dar didesnė.“

 

„Galime laukti to, ką aš vadinu „Perl Harboro efektu“ – istorijos posūkio taško, kai ateities problemos staiga tampa dabarties problemomis, tačiau jų sprendimo kaina labai padidėja. Arba galime į tai žiūrėti kaip dabarties problemą ir pradėti ją spręsti dabar. Esame ant istorinių klaidų kartojimo ribos“, - teigė G. Landsbergis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(209)
(15)
(194)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: