„Prasideda panika. Dingo elektra ir šiluma...“ Neįtikėtini įvykiai. Rusijoje didžiulė griūtis (Video, foto)  ()

Miesto infrastruktūra tiesiogine prasme lūžta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje įvyko labai keista griūtis: Kursko srities Železnogorsko miestas, kuriame gyvena beveik 100 000 gyventojų, staiga liko be elektros ir šilumos tiekimo. Galima nuspėti, kad vietos valdžia dėl žalos pastotei apkaltino Ukrainos kariuomenę, praneša „Telegram“ kanalas „Ukraine 365“.

Kremliaus statytinis, Kursko srities gubernatorius Romanas Starovoitas sakė, kad nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgio nukentėjo elektros pastotė, kai kurie šaltiniai tvirtina, kad Ukraina tariamai panaudojo droną, o kiti nurodo raketą. Pareigūnas taip pat pažadėjo, kad restauravimo darbai turėtų būti baigti „per dvi valandas“, tačiau, matyt, problema dar neišspręsta.

Verta paminėti, kad kai kuriose Železnogorsko vietose nedirba parduotuvės, degalinės ir bankomatai. Be to, kyla problemų su mobiliuoju ryšiu. „Vagonmaš“ mašinų gamybos gamykla, pasak darbuotojų, faktiškai nustojo veikti, visi darbuotojai buvo išsiųsti namo.

Žmonės panikuoja. Parduotuvėse baigėsi vandens atsargos. Beveik visos parduotuvės uždarytos. Prie degalinės didžiulės eilės“, – praneša vietos gyventojai.

Rusijos valdžia dabar bando įtikinti gyventojus, kad vienintelė tokios kritinės žalos infrastruktūrai priežastis – Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgis. Įdomu, koks uberdronas ar uberraketa padarė tokią didelę žalą.

 

Taip pat kyla klausimų, kokiais „snargliais“ remiasi miesto būsto ir komunalinės paslaugos, kad iš gyventojų galima atimti beveik visas komunalines paslaugas, sugadinus tik vieną pastotę...

Mūsų nuomone, pagrindinė priežastis yra ta, kad vietos valdininkai ne vienerius metus vagia biudžeto pinigus, todėl infrastruktūra tiesiogine prasme lūžta. Taip pat gali būti, kad kalta gali būti ir kreiva Rusijos oro gynyba, kuri, bandydama numušti droną ar raketą, tiesiog pataikė į pastotę ir viso miesto gyventojams „atjungė“ šviesą ir šildymą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(171)
(5)
(166)

Komentarai ()

Susijusios žymos: