Kovai su vandeniu - aukštesnių pamatų rekomendacijos  (2)

Tyrimai rodo, kad jau patobulinus dabartinę infrastruktūrą ir planuojant naujus statinius, tokius kaip pastatai, keliai ir pan., būtų galima sukurti galingus barjerus, padėsiančius apsaugoti ištisus miestus ir šalis nuo juos niokojančių potvynių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis neseniai atliktų bandymų rezultatais, visi statiniai ir keliai turėtų būti statomi ant aukštesnių pamatų. To pakaktų, kad jie virstų neįveikiamais barjerais vandeniui. Pavyzdžiui, pagal tokius reikalavimus įrengtos parkavimo aikštelės ne tik išspręstų autmobilių statymo problemas, bet ir apsaugotų juos nuo vandens.

Ekspertai teigia, kad tokia patirtimi jau artimiausiu metu turėtų pasinaudoti visi Nyderlandai ir Olandija. Žinoma, ir kitos šalys, esančios žemiau jūros lygio arba atskiri regionai kuriuos niokoja potvyniai. Tame tarpe ir potvyniams jautriausios Lietuvos teritorijos.

Pranešama, jog jeigu dabartiniai pylimai ir užtvankos vieną dieną sugriūtų, pasekmės būtų katastrofiškos. Per artimiausius penkis metus didelių potvynių pavojus tik augs ir jų daugės. Jūros lygio kilimą įtakoja klimato atšilimas. Taigi esami pylimai jau dabar turi būti tvirtinami, o naujai statomi – didesni ir stipresni.

Šalių Vyriausybės jau seniai skelbia, kad tiek gyventojai, tiek verslininkai turi suprasti, jog vykdydami jiems keliamus reikalavimus, statant naujus ar renovuojant senus pastatus, jie prisdeda prie šalies gerovės ir savo ateities. Todėl būtina reikalauti ir griežtai kontroliuoti, kad visi pastatai atitiktų naujus reikalavimus, nes tik taip bus galima išvengti mirtinų vandens atakų.

Ypač didelis dėmesys pastaruoju metu skiriamas Reino pakrantėje įsikūrusiems miestams. Mat juos potvyniai niokoja itin dažnai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Pinigų karta
Pinigų karta
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)