„JAV stabdys paramą Ukrainai.“ Pavojinga žinia. Kirby skelbia, ką Ukraina padarė su JAV ginklais  ()

Vašingtonas neturi pakankamai pinigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtonas neturi pakankamai pinigų, kad galėtų toliau finansuoti naujus karinės pagalbos paketus Ukrainai. Tokį pareiškimą išsakė Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos pirmininkas Johnas Kirby.

„Jungtinės Valstijos nebeturi pakankamai finansavimo, kad galėtų teikti Ukrainai naujus karinės pagalbos paketus. Neužbaigus Kongreso, Ukraina neturės ginklų“, – sakė Kirby.

Anot jo, Bideno administracija nepastebėjo, kad Ukraina jai perduotus ginklus naudojo netinkamai.

„Mes nematėme jokių plačiai paplitusios korupcijos ar Ukrainos kariuomenės piktnaudžiavimo požymių“, – pridūrė jis.

Patikslinama, kad JAV suteikė karinės pagalbos už maždaug už 44,2 mlrd. dolerių nuo tada, kai prasidėjo visapusiška Rusijos invazija į Ukrainą, o nuo 2014 m. – daugiau nei 47 mlrd.

Į Kyjivą išsiuntėme specialistus ir asmenis dėl atskaitomybės. Ukrainiečiai supranta mūsų atskaitomybės poreikį. Jie tuo dalijasi ir aiškiai leido suprasti, kad nori su mumis dirbti", – pridūrė jis.

 

Reaguodamas į žinią apie pinigų trūkumą karinei pagalbai finansuoti, Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pareiškė, kad Kyjivas neturi „plano B“.

„Mes neturime „plano B“. Esame įsitikinę „planu A“. Ukraina visada kovos su turimais ištekliais. Ir kaip teisingai pasakė NATO generalinis sekretorius, tai, kas duodama Ukrainai, nėra labdara, o investicija į NATO gynybą ir į Amerikos žmonių klestėjimą“, – sakė jis.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(34)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: