„Su F-16 bus didelė bėda.“ JAV karo ekspertas skelbia, kas nutiko  (6)

Ekspertas skelbia problemą dėl F-16 naikintuvų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmoji 18 viršgarsinių vienmotorių naikintuvų F-16 partija į Kyjivą atvyks iš Nyderlandų karinių oro pajėgų atsargų. Olandai pradėjo savo F-16 lėktuvų išleidimą į atsargą, užleisdami vietą visiškai naujų F-35 naikintuvų flotilei. Buvę olandiški F-16 yra dalis pasenusių orlaivių, kuriuos užsienio sąjungininkai perdavė Ukrainai. Nyderlandai, Danija ir Norvegija kartu siūlo iki 60 F-16 naikintuvų. Visi orlaiviai yra maždaug 40 metų senumo.

Taip rašo britų leidinio „The Telegraph“ karo korespondentas Davidas Axe'as straipsnyje, pavadintame „Ukrainos naujuosius naudotus F-16 naikintuvus netrukus reikės pakeisti naujais. Štai variantai“.

Taip, „Lockheed Martin“ pagaminti F-16 buvo iš esmės modernizuoti. Taip, jie labai sustiprino oro gynybą ir antžeminį puolimą apgultose Ukrainos karinėse oro pajėgose. Ne, šie naikintuvai nėra ilgalaikis Ukrainos oro erdvės problemų sprendimas. Po kelių šimtų valandų intensyvaus skraidymo, dar labiau apkraunančio senstančius lėktuvų karkasus, buvę olandų lėktuvai gali tapti nesaugūs pilotams.

 

Ukrainos karinės oro pajėgos į karą stojo turėdamos tik 125 senus sovietų gamybos naikintuvus. Atsižvelgiant į neišvengiamus kovinius nuostolius, 200 „naujų“ naikintuvų turėtų užtikrinti oro pajėgų kovinę veiklą iki 2025 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(130)
(17)
(113)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: