„Jie nebegrįžta.“ Prasidėjo masinis dezertyravimas. Kas nutiko  ()

Rusija bando sustabdyti masinį dezertyravimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė nepajėgia susidoroti su sanitarinių nuostolių srautu tarp savo karių. Okupuotų Ukrainos miestų civilinės ligoninės, kurias rusai naudoja savo reikmėms kaip karo ligonines, yra perpildytos.

Tai teigiama Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos pranešime „Telegram“ kanale.

„Pagrindinių civilių gyventojų medicinos poreikių atėmimas okupuotuose Ukrainos regionuose ir medicinos įstaigų perdavimas Maskvos okupacinės kariuomenės karinėms reikmėms nedavė rezultatų. Atsižvelgiant į tai, Rusijos vadovybė nusprendė negydyti lengvas žaizdas gavusių asmenų. Medicininė pagalba teikiama okupantams, patyrusiems vidutinio sunkumo žaizdas. O sunkias žaizdas turintys siunčiami į Rusiją dėl įrangos ir kvalifikuotų specialistų trūkumo – ne visi ten spėja nuvažiuoti“, - rašoma pranešime.

Reabilitacijos atostogos po sužeidimų taip pat tapo opia Rusijos kariuomenės problema, teigė Ukrainos žvalgybos valdyba.

„Negrįžimo iš „reabilitacijos“ faktai lėmė sprendimą apskritai atšaukti tokias atostogas – tai dar vienas metodas, kuriuo Rusijos okupacinė vadovybė bando sustabdyti masinį dezertyravimą“, - teigė žvalgyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(237)
(6)
(231)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: