„Tai nutiks pirmą kartą per 240 metų.“ Putino laukia šokas. Rusija gavo juodą ženklą  ()

Rusijos laivynas gali būti išstumtas iš Juodosios jūros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 4-osios vakarą Rusijos mieste Novorosijske, kur Rusijos Federacija perkelia savo karo laivus iš okupuoto Krymo, nugriaudėjo sprogimai, kuriuos sukėlė atskridęs atakos dronas. Tai juodas ženklas visam Rusijos Juodosios jūros laivynui.

Apie tai savo tinklaraštyje rašo rusų apžvalgininkas Anatolijus Nesmijanas, dar žinomas El Murido slapyvardžiu.

Jis mano, kad vienas dronas buvo paleistas per Novosibirską, kad patikrintų Rusijos karinio uosto pakrantės oro gynybos sistemą. Greičiausiai netrukus prieš jį bus surengtos atakos.

„Kadangi Novorosijskas tampa paskutiniu Rusijos uostu Juodojoje jūroje, kur Juodosios jūros laivynas yra priverstas persikelti, laipsniškas dėmesio nukreipimas į jį yra laiko klausimas“, – aiškino Rusijos ekspertas.

Kremlius suvokia grėsmę, todėl aktyviai dirba, kad būtų sukurta nauja Rusijos Juodosios jūros laivyno bazė okupuotoje Abchazijoje. Idėja, eksperto nuomone, labai abejotina, nes dronai galės pasiekti Rusijos karo laivus ir ten.

Po Baltijos jūros, kuri faktiškai virto vidine NATO jūra, Rusija praranda ir Juodąją jūrą. Daugiau nei 200 metų trukusi Rusijos Federacijos Juodosios jūros ir Baltijos laivyno istorija netrukus baigsis. Ir tai yra absoliučiai žlugusios daugiau nei 20 metų Rusijos Federacijoje valdančio Putino režimo politikos rezultatas.

 

„Kremlius vis dar eina link visų Rusijos politikos laimėjimų, pradedant nuo Petro Didžiojo laikų, panaikinimo. Jeigu jis dar kurį laiką išliks valdžioje, tai grįžimas į Aukso ordos laikus yra neišvengiamas. Putinas ne veltui taip gyrė Aleksandrą Nevskį, kad nusilenkė ordos chanams“, – reziumavo Rusijos ekspertas.

Jis perspėjo, kad dabartinei Rusijos Federacijai Ordos vaidmenį atliks Kinija, nuo kurios Maskva jau šiandien yra kritiškai priklausoma.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(504)
(28)
(476)

Komentarai ()

Susijusios žymos: