„Valgo konservus ir panašus į lavoną.“ Zelenskio buitis bunkeryje  ()

„Time“ žurnalistas aprašo Ukrainos prezidento gyvenimą bunkeryje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV žurnalo „Time“ žurnalistas Simonas Shusteris savo knygoje aprašo asketišką prezidento Volodymyro Zelenskio komandos gyvenimo būdą bunkeryje pirmosiomis Rusijos visiškos invazijos į Ukrainą dienomis.

Tai teigiama amerikiečių žurnalisto Shusterio knygos apie Zelenskį, kurią išleido „The Telegraph“, ištraukoje, praneša Censor.NET su nuoroda į „Ukrainskaja Pravda“.

Žurnalistas ypač prisimena, kaip 2022 m. pavasarį, 55-ąją visiškos Rusijos invazijos dieną, Zelenskis paklausė Shusterio, kada šis planuoja baigti knygą apie jį. Vyras atsakė, kad nori užfiksuoti pirmuosius karo metus ir tada išleisti knygą. „Nemanote, kad karas baigsis per vienerius metus?“ - klausė tuo metu Zelenskis.

Žurnalistas aprašo prezidento ir jo bendražygių gyvenimą bunkeryje plataus masto invazijos pradžioje: „Sunkios Zelenskiui buvo naktys. Jo lova buvo vos pakankamai plati, kad galėtų pasisukti ir apsisukti. Jo telefono skambėjimas retai kada nutildavo.“

„Pirmosiomis dienomis visus žadindavau“, - sako jis. - „Neturėdavau teisės miegoti, kol nežinojau, kurie smūgiai kur patenka“. Ir jau 4.50 val. ryto Zelenskis teiraudavosi naujienų.

Tokioje ankstyvoje stadijoje niekas nepasidavė nevilčiai. Bet pagaliau visiems buvo sunku. Maisto trūko. Per susirinkimus buvo dalijami saldumynai, o bendroje virtuvėje buvo mėsos konservų ir sudžiūvusios duonos. Vienas tarnautojas pasakojo, kad kelias dienas gyveno tik šokoladu.

 

„Zelenskio veidas išbalo. Jis skundėsi, kad trūksta saulės šviesos ir gryno oro. Kai kurie jo darbuotojai susirūpino. Jo padėjėja teisės klausimai prisimena, kad jis atrodė kaip vaikščiojantis lavonas. Gyvas žmogus negali taip atrodyti, sakė ji“, - rašoma knygoje.

Kaip rašo Shusteris, vėliau gyvenimas bunkeryje įsivažiavo į lengviau valdomą rutiną. Pirmoji vaizdo konferencija buvo nukelta į 7.00, t. y. pakankamai laiko pusryčiams – „visada kiaušinienei“. Darbuotojams buvo patiekiamas karštas maistas: dešrelės, virtinukai su bulvėmis, guliašas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(3)
(43)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: