Ukrainiečių mirties spąstai užsidaro! Rusų technika dega šimtais  ()

Ukrainoje – mirties spąstai rusams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė per pastarąsias 10 savaičių kovų daužo Avdijivką patirdami didžiulius gyvosios jėgos ir technikos nuostolius. Apie agresoriaus pusės technikos nuostolius Avdijivkoje rašo Lenkijos portalo „Wirtualna Polska“ žurnalistas Norbertas Garbarekas.

Avdijivkos regionas jau kelis mėnesius yra vienas iš pagrindinių Ukrainos žemėlapio taškų, kuriame vyksta aršiausios kovos. Šis miestas, vadinamas „durimis į Donecką“, yra labai svarbi teritorija abiem konflikto pusėms. Todėl nestebina daugybės dalinių persikėlimas ten ir puolimo sutelkimas vienoje vietoje. Dar visai neseniai patys ukrainiečiai nurodė, kad netrukus jiems gali tekti apsispręsti, ar trauktis iš Avdijivkos, ar atvirkščiai – ir tai lemia didėjantis priešo pranašumas.

V. Putinas neva įsakė savo kariams užimti miestą iki 2023 m. pabaigos, kad naujuosius metus pradėtų kariuomenės sėkme. Tačiau, kaip rašo „Forbes“, nepaisant nuolatinių ir žiaurių kovų, Rusijos nuostoliai Avdijivkoje yra kur kas didesni, palyginti su tuo, ką prarado ukrainiečiai. Iš tiesų, teigiama, kad per pastarąsias 10 savaičių rusai neteko 143 tankų, o Ukrainos gynėjai – 14.

„Durys į Donecką“ pareikalavo tūkstančių tonų rusiškos technikos, todėl ne veltui Avdijivka apibūdinama kaip „mirties spąstai rusams“. Tačiau dar svarbiau yra tai, kad netrukus agresoriaus pusėje patirtų nuostolių skaičius gali gerokai išaugti. Leidinys „Forbes“ nurodo, kad dėl planuojamo dar vieno rusų tankų pulko atvykimo į regioną didžiulėse minų laukų ir artilerijos bei dronų apšaudymo zonose bus sunaikinta dar daugiau mašinų.

 

Avdijivkoje daugiausia dislokuotos vertingos „M2 Bradley“ kovos mašinos, kurios laikomos itin tvirtomis ir galinčiomis naikinti sunkiai šarvuotas mašinas. Be to, minėtame mieste ukrainiečiai naudoja CV90 – dar vieną tarptautiniu mastu geidžiamą kovos mašiną, pasižyminčią išskirtine ugnies galia (40 mm kalibro „Bofors“ patranka).

 

Savo ruožtu „antroji pasaulio armija“ prie Avdijivkos, be kita ko, praranda vertingus lėktuvus Su-25, kurie kariams tarnauja kaip oro parama pėstininkams. Be to, būtent Avdijivkoje ukrainiečiai sunaikino unikalią rusišką transporto priemonę BTR-90, kurių iš viso buvo pagaminta 12 vienetų. Taip pat neįmanoma nepaminėti sunaikintų rusų artilerijos sistemų, įskaitant termobarinę raketų paleidimo sistemą TOS-1A, ir daugybės tankų, su moderniu T-90M priešakyje ir senesniais T-64 bei T-72.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(130)
(1)
(129)

Komentarai ()

Susijusios žymos: