[ŽT] Įspūdinga. Štai kaip veikia oro gynybos sistema „Avenger“! (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos parodė amerikiečių „Avenger“ kovinį pasirodymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai parodė, kaip kovinėmis sąlygomis veikia amerikiečių savaeigė priešlėktuvinė raketų sistema „Avenger“.

Vaizdo įrašas buvo paskelbtas oficialiame Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo Strateginės komunikacijos centro „Telegram“ kanale. Nenurodoma, kur tiksliai veikė kompleksas.

„Štai kaip veikia „Avenger“ oro gynybos sistema! 1129-ojo Bilocerkivskos priešlėktuvinių raketų pulko kariai sunaikino oro taikinį“, – rašoma pranešime.

2023 metų balandį Ukrainos Jungtinių ginkluotųjų pajėgų vadas generolas leitenantas Serhijus Najevas pranešė, kad šios oro gynybos sistemos sustiprino Šiaurės operacinės zonos oro erdvės apsaugą. Yra žinoma, kad Ukrainos kariai buvo apmokyti dirbti su jomis Vokietijoje.

Jau vasarą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgos paskelbė šių kompleksų nuotraukas, pažymėdamos, kad jie jau įrodė savo efektyvumą numušant „Shahed“ tipo dronus ir rusiškas raketas.

 

 

Yra žinoma, kad „Avenger“ yra ginkluotas aštuoniomis „Stinger“ raketomis ir 12,7 mm kulkosvaidžiu. Oro gynybos sistema užtikrina mobilią trumpojo nuotolio oro gynybą nuo sparnuotųjų raketų, nepilotuojamų orlaivių, lėktuvų ir sraigtasparnių mažame aukštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(2)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: