[ŽT] „Skriejo daugiau nei 500 km/h greičiu.“ Ką pirmą kartą numušė Ukraina (Video)  ()

Tokie dronai gali skristi visoje šalyje naudodami reaktyvinį variklį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro gynyba numušė pirmąjį atakos droną „Shahed-238“.

Apie tai savo „Telegram“ kanale pranešė karinės komunikacijos ekspertas Sergejus Flešas. „Skrido į mūsų šalies vidurį. Lėkė daugiau nei 500 km/h greičiu. Negalvojau, kad jie čia taip greitai atsiras. Iranas neseniai pirmą kartą tai parodė parodoje“, - sakė jis. 

Ekspertas pastebi, kad tokie dronai gali skristi visoje šalyje naudodami reaktyvinį variklį. Be to, jie greičiau atskris į Ukrainą ir galės manevruoti.

Tuo pačiu metu S. Flešas pažymi, kad šie dronai neturi jokių „superginklų“ - tik įprasto įkrovimą ir navigaciją. Orlaivių greitis didelis – oro gynybos mobilios grupės turi būti ginkluotos MANPADS, tokiais kaip „Osa“, „Igla“ ar „Stinger“, nes „priešlėktuviniais pabūklais“ jie nebus numušti.

„Ukrainiečiai turėtų žinoti, kad be mopedo garso danguje, dabar yra ir lėktuvo garsas. Geros naujienos yra tai, kad mes jį numušėme“", - pridūrė S. Flešas.

 

2023 metų lapkritį Islamo revoliucijos gvardijos parodoje buvo pristatytas naujasis „Shahed-238“. Pastebėta, kad jis yra greitesnis už ankstesnius dronų modelius, taip pat yra juodos spalvos.

Ukrainos oro pajėgos pažymėjo, kad tokį droną sunkiau aptikti dėl jo reaktyvinio variklio, „skirtingo radaro valdymo“ ir juodos spalvos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(5)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: