Pasaulis atsidūrė ant III pasaulinio karo slenksčio. Griūna tvarka. Rusija subūrė galingą koaliciją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2024-01-12 08:36
Ukraina panašu, kad pralaimi maskoliams? Taip, mes, įskaitant lietuvius, maskolius maitinome ilgą laiką. Duodavome geras kainas, vokiečiai ir dar keletas šalių nuolat didino priklausomybę nuo maskolių. Prancūzai vos nepardavė šturmo laivų maskoliams (tik kilus dideliam skandalui buvo nutrauktas kontraktas). Branduolinis karas vis tiek bus Dauguma branduolinių užtaisų nebesuveiktų, įskaitant esantys ir JAV.
Dannas3 2024-01-12 10:15
Jeigu teiginys, kad dauguma nesuveiktu, kas yra visiskas kliedesys, ar nuo to mums ramiau turetu but nors kiek? Nesuprantu is kur tokios mintys, kad branduolinio karo metu, leistu tas bombas kurios pasene? Teiginys turetu but, kad yra daugybe uztaisu kurios nepriziuretos ir paleidimo atveju didele tikimybe, kad nesuveiks, bet reik but visiskai naiviu, kad tokio karo.metu pradetu metytis pasenusiom bombom. Yra daugybe uztaisu, kurie kuo puikiausiai priziurimi, kuriu uztektu viska sunaikint kelis kartus zemeje.
Benediktas 2024-01-12 10:36
Dalis atominiu bombų tikrai suveiktų, bet negalima ir nerizikuoti visai, nes taip iki begalybės maskovija darys ką nori vaidindami bezdžione su granata. Ji gi visada tas atomines tures. Negi mes norime amziais gyventi tokiame pasaulyje. Jau geriau veikti su tikimybe kad sprogtu viena kita atomine, ir pabaigt su tuo. Sukurt naujas taisykles. Nes jei veikti be tokios tikimybes - tai reiskia, kai maskovija pagrasina - visada reikia nusileisti. Sako Putinas gyvent iki 100 metų, jo mama gyveno virš 100 metų. Turint omenyje DI progresą, gyvens dar ilgiau.
immortallt 2024-01-12 12:51
Dannas3, na ir kiek tokių užtaisų iš tikrųjų yra? Konkrečiai JAV: Daugiausia turėjo 31k kovinių galvučių. Oficialiai dabar turi 3,7k. JAV atveju tikiu, kad 3,7k (nors dabar kitur matau, kad 5k) ir bus daugmaž viskas kas veikia. Maskoliai turėjo kažkur 40k galvučių daugiausiai vienu metu. Ar sakai, kad maskoliai geriau prižiūrėjo savo branduolinį arsenalą? Jei tiek pat, tada turėtų turėti ~4,5k galvučių. Jei taip pat kaip savo tankus prižiūri, tai kokie 450. Nesakau, kad branduolinis ginklas nėra nebaisus, bet "pasaulio sunaikinimas" yra perdėta. Taip, didžiųjų miestų daug griūtų, ekonomika būtų nustumta atgal dešimtmečiais, bet pasaulis nesibaigtų. Ir čia jau net nekalbant, kad pvz. maskolių dauguma balistinių ir sparnuotųjų raketų nešančių branduolinius užtaisus būtų perimtos, jei perėmimas neįvyktų dar nepakilus arba tiesiog personalas nepaleistų raketų. Dabar kiek ukrainiečiai perima raketų maskolių paleistų? 80-90%? O dauguma maskolių branduolinių užtaisų paleidžiami iš lėktuvų. NATO orą visiškai valdo. Na ir tada yra dar niuansas, kad kiekviename užtaise turi būti branduolinio kuro proporcija labai siaurame rėžyje, kitaip neįvyks branduolinis sprogimas, o bus tik purvina bomba. Ką tai reiškia? Kad net jei elektroniką ir pačią raketą prižiūri, bet nepakeiti pačio užtaiso nauju, tau nebeužtenka koncentracijos, kad užtaisas sprogtų.
Benediktas 2024-01-12 12:57
Bet neaglima imtis ryžtingų veiksmų neapdirbus visuomenės, kad tai gera strategija. Nes jei to nedaryt, liaudis sakys pala pala, mes geriau po biškį atidavinėsim valstybes maskovijai, kad isvengti branduolinio karo. Maskovija tai sia versija gruda i galvas vakarieciams per social media ir grus dar labiau. Vakarams reikia suprasti, kad social media yra viskas, kaip masto eilinis zmogus - tokia politiką ir gali daryti. Del ju galvu ir turi vykti kova. Kaip i ju galvas ideti teisingas mintis, o ne kaip pataikauti ju mintims, kurias jie turi. Pvz maskovija isnaudojo covid, kaip valdzios susimokyma pries zmones ir pernese toki sovokima, kad taip jie daro ir politikoje, todel reikian uzimti kapitoliju ir nuversti valdzia.
donatasv 2024-01-12 13:15
Kokiom prielaidom remiesi kad jis bus? Karo Ukraina kolkas nepralošė ir ji neketina pasiduoti. Vakarai esant reikalui ir blogėjant situacijai fronte manau visvien duos ginklų normalizuoti situacijai. Bet neduos tiek, kad vakarų pagalba rusija būtų išstumta visiškai iš Ukrainos žemių. Tai neduos preteksto putinui pradėti 3 pasaulinio. Tiesiog išlaikys ruskyną silpną kuom ilgesnį laiką. Jei Ukraina nori laimėt vakarai tam neprieštarauja gaminkis ginklus pati ir pirmyn.
Magnus 2024-01-12 13:26
Benediktas, tu gali nustot kliedėt apie tas diktatūras ir pasaulio užvaldymą. Tam pačiam Putinui ir jo bendražygiams oligarchams yra parankiau gyventi taikiai su visa Europa. Netrukdomai plaukioti savo Jachtomis, mėgautis Itališkais bei graikiškais patiekalais ir gerti ispanišką vyną su prostitutėm iš Rumunijos. Jiems paranku pardavinėti savo resursus visoje europoje ir mėgautis Iphonais bei BMW automobiliais. Kodėl užpuolė Ukrainą? Čia jau teks praleisti tūkstančius valandų studijuojant visą situaciją bei skaitant filosofines knygas. Tiesiog "nenaudingų" žmonių pravalymas? Galvojimas jog nepavyks išlaikyti valdžios be ukrainos? JAV bei NATO grėsmė? Kas ten žino, kaip yra ištikro. Tisiog labai labai labai abejoju tuo kaip ir oficialiu naratyvu, jog Karas buvo pradėtas siekiant užvaldyti visą europą ir atkurti SSRS. O spėlioti kaip baigsis karas yra beprasmiškai jeigu nežinai tikrosios priežasties.
Benediktas 2024-01-12 13:27
Maskovijai niekad negerino jokiu ekonominiu santykiu, jie dare per nafta ir dujas - politiką ir melze saibas, kad uzdirbtu pinigu ir galetu uzpulti korumpuotus vakarus. Po sekmingos operacijos ukrainoje butu buve santazuojami vakarai toiau. Jei pliškiui toliau nusileidinės, tai prieis iki tokio lygio kai tai tams nepakeliama. Maskovija negali ramiai sedeti, kad suvaldytu neramumus viduje, jai reikia sekmes isoreje. O maskovijos zmonems pats didziausias fetishas - karas su priesais, nes viduje jauciasi uzguiti ir neturi kur padeti savo agresijos.
immortallt 2024-01-12 13:47
Tarp normalių valstybių - viskas normaliai ir vyksta. Kai reikalų turi su sociopatu, jis geriau ranką nusikirs, bet pasieks savo dėl ko nors mažiau reikšmingo. Taip būna ir maži vaikai elgiasi, kur savo brolį/sesę tėvams įskųs, nors ir pačiam klius ne mažiau, nes sugalvojo ir darė tai kartu, bet vat ir broliui/sesei bus blogai, tai jam tai yra labai gerai. Vakarai ėmėsi priemonių post factum, po to, kai maskoliai raumenis užsiaugino.
donatasv 2024-01-12 13:51
Kur nusileista parodyk? Ekonomika griaunama, armija naikinama. Jei tai ne 100% pagal Ukrainos norus tai čia jau nusileidimas putkai?
Benediktas 2024-01-12 14:06
Nusileista del Čičėnijos, Abhazijos, del Krymo, del Bombaso (Misko susitarimai, žiemos olimopiada Sočyje), del Sirijos, kai ukrainos branduolinius ginklus ir raketas perdave Rusijai (Budapesto momorandumas). Daug kur nusileista jau. Nusileidinejimas vyksta nuo Klintono laikų. Tikrai ne nuo 2022 vasario tai prasidejo. Moskovija seniai daro tarptautinius nusikaltimus ir jai viską leidžia, vis nusileidžia, vis nusileidžia.
donatasv 2024-01-12 14:40
Tai nenusileist ir eit iki galo? Tada jau tikrai garantuotas 3 pasaulinis. Ukraina ir yra nenusileidimo ir atstovėjimo puikus pavyzdys. Karo išsiplėtimo baimė priverčia eiti į kompromisus. Būtent dėl šių priežaščių ir neturim platesnio karo, čia yra priešingai nei tu sakai. Čia dėsningumas tik vienas ruskynas puikiai supranta ką gali vakarai ir jei eina kariaut tai muša tik silpnesnį už save. Čia ne vakarams reikia daryti išvadas, o ruskio kaimynams, bet kažkodėl avinų banda vis lipa ant to pačio grėblio.
Benediktas 2024-01-12 14:45
Duot i dantis pliskiui reikia, tegul pareina namo pas liaudi su tusciom kisenem - be lauktuviu. Turi savo maskovija - ir uztenka. Tegu bendrauja su liaudim, taiso katilines ir kelia ekonomika.
donatasv 2024-01-12 15:07
Tai kad tavo teiginiai visiškai padrikų nesamonių kratinys. Pagal tave vakarai daro išlygas, nu taip daro bet tai tam, kad karas neišsiplėstų. Tada sakai jei darysi išlygas užmėtys atominėmis bombomis nors ištiesų yra priešingai tai ir užkerta kelią tokiam scenarijui. Jei yra šalių kurios nesirūpina savo saugumu čia ką vakarai kalti? Ukraina nesirūpino dabar kenčia bet dėl to kaltinkime vakarus nes jie nori išvengti didesnės bėdos. Duot į snukį visada turi savo kainą ir ta kaina branduolinės valstybės atžvilgiu gali būt didelė. Čia nėra vakarų problema čia yra valstybių kurios nesirūpina savo saugumu bėda ir už tai atsakyt turi ne vakarai, o tie kurie aplaidžiai žiūrėjo į savo valstybę ir nuėjo į draugystę su mafijozu. Kai neliks aplinkui nei vieno palaikačio putina tai jo ruskynas subyrės kaip kortų namelis ištraukus apatinę kortą.
Benediktas 2024-01-12 15:11
Reikia žiūrėti plačiau nei ukraina, į bendrą situaciją, kuri akivaizdžiai blogėja vakarų atžvilgiu, dėl juo nuolaidumo. Tai yra tendencija. Jei su Ukraina kazka nusileidzia toliau - tai vel pablogeja. Paskui pliuskis vel toliau eis. Vakarai, gaunasi, kaip varle, kuriai kaitina po truputi vandenį. Nekoks jausmas, kai blogeja ir blogeja.
donatasv 2024-01-12 15:34
Vakarams niekas neblogėja, niekas jų neužpuolė ir tik tavo šlapiose fantazijose puls. Situacija blogėja ruskyną palaikančioms valstybėms kurios galų gale supranta į kokį šūdą įlipo ir kiek dabar bus vargo kol tą šūdą išvalys ir nustos smirdėt, vakarai padėdami valyt išsišūdina patys, bet iki kaklo tikrai nelenda. Taip amerika ir trumpas verčia pergalvoti strategijas bet tai toli gražu iki putino pergalės prieš vakarus.
Benediktas 2024-01-12 15:52
Tau ką tik išvardinau, nuo kada Vakarai nusileidineja Maskovijai konkrecius saliu, regionų pavadinimus, pažeidimus ir susitarimus.
donatasv 2024-01-12 16:11
Ukrainos atžvilgiu nenusileido tai jau pažanga ir didelė. Jei nepadarė tiek kiek nori Ukraina tam jie turi rimtų priežaščių, čia ne silpnėja, o priešinga reikalui esant parodė dantis.
Benediktas 2024-01-12 16:33
Nu kur tau nensusileido dėl Ukrainos: Budapešto memorandumas (Ukrainos nuginklavimas - kokio b?), Krymo užgrobimas 2013m, susirupinimas, Karas Bombase (Minsko susitarimai) 2014-2015m net Olimpiada leido surengti, na ir dabar karas pilnu pajegumu.
donatasv 2024-01-12 17:09
Nu ir? Pradėjus karą vakarai nutraukė ekonominius ryšius, davė ginklų, kol tai atsiliepė sajungininkas. Toliau kelias tik vienas plečiam ugnį arba ieškom kompromiso. Kompromisas nerastas Ukraina dega bet tą degimą kolkas kontroliuoja kol ras sprendimą. Ta tavo Ukrainos propaganda jau vemt varo. Px kas bus tegu užsidega, kad ir visas pasaulis svarbu nugalėt putiną. Neeee čia yra skestančio problema svarbiau yra neuždegt viso pasaulio, o kaip išgelbėt Ukrainą sugalvos pakeliui.