„15 km gilyn“. Rusija ruošiasi monstriniam puolimui – kurs „buferinę zoną“  ()

ISW ekspertai mano, kad Rusijos armija šiuo metu pajėgi vykdyti tik taktinio pobūdžio kovines operacijas pasienyje su Charkivo sritimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos komunikacijos kanalai vėl kalba apie plataus masto rusų puolimo operaciją prie Charkivo, siekiant sukurti 15 kilometrų „buferinę zoną“. Tai parašė Karo studijų institutas (ISW).

Institutas pažymi, kad tokios žinutės skelbiamos nepaisant galimo Rusijos armijos nesugebėjimo artimiausiu metu atlikti Charkivo srities teritorijų užėmimo operaciją.

Kremlius, ypač Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas, antradienį, sausio 9 d., šių karinių veiksmų būtinumą aiškino tuo, kad Rusija darys viską, kad „užkirstų kelią ukrainiečių ugniai iš uždarų pozicijų į Belgorodo regioną Rusijoje“.

Tokį Putino atstovo spaudai komentarą akimirksniu pakomentavo Rusijos propagandistai, o Rusijos Federacijos ultranacionalistai prisiminė, kad dar 2023 metų vasarą ragino surengti panašią operaciją, kilus didžiuliam nepasitenkinimui dėl Ukrainos pajėgų reidų Belgorodo srityje.

„15 kilometrų gylio ir kelių šimtų kilometrų pločio Rusijos invazija bus didelio masto operatyvinis įvykis, kuriam prireiks daug didesnės ir daug geresnių pajėgų grupės, nei šiuo metu Rusijos pajėgos yra sutelkusios palei visą sieną su Ukraina, o pirmiausia Belgorodo sritimi“, – pabrėžia institutas.

 

Anksčiau ISW analitikai pažymėjo, kad Rusijos kariai artimiausiu metu gali sutelkti aktyvias pastangas Kupjansko užėmimui ir kad rusai turi pakankamai potencialo puolamiesiems veiksmams šia kryptimi. Šiuo metu ekspertai teigia, kad Rusijos armija pajėgi vykdyti tik taktinio pobūdžio kovines operacijas tiesiai iš Belgorodo srities. Jie mano, kad tai gudrus rusų manevras atitraukti Ukrainos pajėgas nuo galimos intervencijos Kupjansko kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()