[ŽT] Superkadrai! Kaip atrodo susitikimas su ukrainiečių kasetine amunicija iš rusų pusės (Video)  ()

Kasetinė amunicija atsiveria ore ir išbarsto daug mažesnių užtaisų. Jie nėra tokie galingo, bet sproginėja didesniame plote. Kasetinė amunicija labai padeda atakuojant apkasus, įtvirtintas pozicijas ir technikos konvojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, kasetinių užtaisų sprogimai kelia siaubą. Štai kaip tai atrodo iš rusų pusės - jų šarvuotos technikos kolona, keliaujanti šturmuoti Ukrainos gynėjų pozicijų, buvo atakuota kasetine amunicija:

Ukrainiečiai turi dviejų rūšių kasetinę amuniciją, perduotą Vakarų sąjungininkų - specialius 155 mm sviedinius ir ATACMS raketas HIMARS sistemoms. Pastarosios, tikriausiai, jau seniai baigėsi, nes buvo perduotos tik kelios. Vaizdo įraše matoma artilerijos ataka.

Kasetinė amunicija pasaulyje turi blogą reputaciją, nes daug tų mažųjų užtaisų nesprogsta ir ilgus dešimtmečius kelia pavojų civiliams. Jie krenta bet kur, nėra susekami ar registruojami. Kiekvieną padėtą prieštankinę miną galima pasižymėti, o štai kasetinės amunicijos užtaisai krenta atsitiktinai. Ir juos sunku rasti - kai kurie net tame įraše galėjo strigti medžiuose.

 

Daug šalių, įskaitant Lietuvą, yra uždraudusios kasetinės amunicijos naudojimą, gamybą ir perdavimą. Ukraina, Rusija ir JAV nėra tokios šalys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(69)
(0)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: