Rusų kariuomenė būriais palieka pozicijas. Kas vyksta?  ()

Rusai masiškai bėga iš tranšėjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fronte daugėja rusų karių, kurie atsisako eiti į puolimą. Rusų vyriausioji vadovybė grasina okupantams egzekucijomis ir fiziniu smurtu.

Apie tai Ukrainos televizijos kanale „Espresso“ pranešė Tauridės gynybos pajėgų jungtinio spaudos centro atstovas spaudai Oleksandras Štupunas, praneša „Ukrinform“.

„Neseniai apie 40 okupantų savavališkai paliko tranšėjas ir su ginklais bandė pabėgti Krymo link. Tai yra, kalbame apie visą Rusijos kariuomenės būrį. Buvo gauta informacija, kad juos gaudo ir bando sugrąžinti atgal“, – sakė jis.

Okupantams atsisakius pereiti į puolimą, į pozicijas atvyksta Rusijos vyriausiosios vadovybės atstovai. Jie gąsdina kariškius, grasina juos nušauti ir naudoja fizinį smurtą, sakė ginkluotųjų pajėgų atstovas.

„Taip jie skatina okupantus vykdyti puolamąsias operacijas. Jie žemina juos ir morališkai, ir fiziškai. Naujai mobilizuoti, ką tik atvykę į frontą, nematė tų baisybių ir nieko nesupranta. Todėl tie, kurie jau buvo puolime, kažkaip išgyveno, bijo vėl ten grįžti“, – sakė O. Štupunas.

 

Pasak jo, okupantai atsisako eiti į puolimą dėl šalčio ir sanitarinių sąlygų fronte.

„Jie sutinka stovėti gynyboje, bet nenori pereiti į puolimą, vykdyti puolamųjų operacijų. Juk net ir nedidelis sužeidimas šaltyje ir dabartiniame rusų lauko medicinos lygyje daugeliu atvejų baigiasi mirtimi“, – sakė O. Štupunas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(161)
(4)
(157)

Komentarai ()

Susijusios žymos: