[ŽT] „Deja. Zalužnas tai suprato.“ Ką turi padaryti Ukraina  ()

Ukraina turi padaryti vieną labai svarbų ir sunkų dalyką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgų atsargos kapitonas Grigorijus Tamaras interviu „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“ pažymėjo, kad per dvejus metus trukusio plataus masto karo su Ukraina Rusijos pusė pademonstravo vieną nuostabų dalyką. Priešas parodė, kad didžiuliai personalo nuostoliai nėra reikšmingas veiksnys nei jo kariuomenei, nei visuomenei. Tiesą sakant, neseniai apie tai kalbėjo ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas, prisipažinęs, kad šiuo atžvilgiu nuvertino priešą.

„Tai kaip du boksininkai, - palygino Tamaras. - Jie kaunasi ringe. Vienas daužo kitą ir žaloja jo veidą, manydamas, kad jam skaudės. Tačiau kitas skausmo nejaučia, nes turi labai aukštą jautrumo skausmui slenkstį. Ir vienintelis būdas jį nugalėti yra jį nokautuoti. Kitos išeities nėra. Tai, matyt, reikia padaryti su Rusijos kariuomene“.

 

Tamaras taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad, prieš dvejus metus, pirmajame plataus masto karo etape, Ukrainos kariuomenės karių rengimo ir vadovavimo bei kontrolės lygis buvo žymiai aukštesnis nei Rusijos armijos.

Tačiau, deja, tenka pripažinti, kad patyrusi didelių nuostolių tarp karininkų, Ukraina dar nesukūrė šių nuostolių kompensavimo mechanizmo, tačiau tai reikia padaryti skubiai, sakė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(111)
(4)
(107)

Komentarai ()

Susijusios žymos: