„Gelbėjo Putiną nuo senatvės, bet kažkas nutiko ne taip.“ Mirė „asmeninis Putino gerontologas“  ()

2017 m. sausį iš Kremliaus vadovo gavo Draugystės ordiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 5 d., eidamas 78 metus Sankt Peterburge, mirė rusų mokslininkas Vladimiras Chavinsonas, vadinamas „asmeniniu Putino gerontologu“. Jis žadėjo, kad dabartinis Rusijos Federacijos prezidentas gyvens bent iki 2037 m., o pats, remdamasis savo mokymais, planavo gyventi iki šimto metų.

Apie Chavinsono mirtį socialiniuose tinkluose pranešė Sankt Peterburgo vicegubernatorius Olegas Ergaševas. Jis pavadino jį „puikiu mokslininku“ ir rašė, kad Chavinsono atrasti peptidų reguliatoriai „padėjo išsaugoti sveikatą“ Černobylio katastrofos likvidatoriams ir „112 milijonų žmonių visame pasaulyje“.

Kaip rašo RosSMI, gerontologas buvo žinomas dėl savo tyrimų senėjimo ir gyvenimo pratęsimo srityje, jis užregistravo 13 vaistų ir 64 rūšių maisto papildų peptidų pagrindu. Viena iš jo knygų vadinasi „Kas trukdo mums gyventi iki 100 metų?“.

Chavinsonas buvo Rusijos mokslų akademijos akademikas ir Sankt Peterburgo Bioreguliacijos ir gerontologijos instituto įkūrėjas (1992), senėjimo temą nagrinėjo nuo 1970 m.

2017 m. sausį iš Kremliaus vadovo gavo Draugystės ordiną, po kurio buvo pradėtas vadinti „asmeniniu Putino gerontologu“. Po apdovanojimo Chavinsonas sakė, kad jo pasiekimai leido Rusijos Federacijai tapti pasauline lydere „kuriant senėjimą stabdančias priemones“.

 

Dieną prieš apdovanojimą, duodamas interviu „Fontankai“, jis įvertino Putino sveikatą ir suteikė jam „dar bent 20 metų“.

„Atsižvelgiant į jo praeitį (tai, kad jis yra sporto meistras), teisingą gyvenimo būdą, karinį išsilavinimą, mitybą, jo potencialas yra labai didelis. Jis pavyzdys. Mūsų prezidento potencialas yra puikus. Tai dešimtmečiai. Mažiausiai 20 metų“, – sakė Chavinsonas.

Bioreguliacijos ir gerontologijos instituto direktorė Olga Michailova RosSMI sakė, kad Chavinsonas „niekada nedirbo“ su Rusijos Federacijos prezidentu.

 

„Tai tiesiog antis, atsiradusi dėl neteisingo Vladimiro Chavinsono žodžių interpretavimo. Visi padarė klaidingas išvadas“, – sakė ji.

„Dožd“ žurnalistas Pavelas Lobkovas abejojo ​​Chavinsono preparatų veiksmingumu, lygino juos su homeopatiniais preparatais.

Kaip rašo Rusijos žiniasklaida, pastaruoju metu V. Putiną kelionėse nuolat lydi grupė gydytojų. Rusijos diktatorius savo sveikatai skiria ypač didelį dėmesį. Jis nuolat domisi galimybėmis atsijauninti, teigė žurnalistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(8)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: