„Rusai ruošiasi.“ Kodėl okupantai taip bijo F-16  ()

F-16 atvykimas į Ukrainą atneš daug problemų rusų okupantams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, karo lakūnas-instruktorius, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas teigia, kad Ukraina greičiausiai gaus F-16 su gera elektroninės karybos įranga, kuri gerai apsaugos šiuos naikintuvus. Todėl rusai darys viską, kad Ukraina negalėtų techniškai aptarnauti šių orlaivių.

F-16 yra pavojingas rusams, nes šis orlaivis vienas pats nedirbs. Tai yra paleidimo platforma su iki keliolikos raketų, kurios gali būti nukreiptos prieš priešo lėktuvus, taip pat prieš antžeminius objektus. Pavyzdžiui, prieš oro gynybos sistemas“, – aiškino jis.

Svitanas teigia, kad Ukraina galės atakuoti Rusijos oro gynybą laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose, įskaitant Krymą. Jei kartu su F-16 atvyks ilgo nuotolio raketos, bus galima naikinti priešo lėktuvus. Tada rusų lakūnai bijos priartėti arčiau nei 150-200 kilometrų iki kontakto linijos. Net ir rusų bombonešiai, mėtantys sklendžiančias bombas neįskrisdami į Ukrainos oro gynybos zoną, nebebus saugūs.

„Tai reiškia, kad FAB [sklendžiančių rusų bombų] darbas bus panaikintas – jų nuotolis yra tik 70 kilometrų. Norint išvyti rusų lėktuvus ir oro gynybos sistemas iš vienos srities, pakaks vienos brigados – 40 orlaivių. Tada palei žemę galės veikti seni sovietiniai lėktuvai - Su-25, Su-24, MiG-29“, – pabrėžė Svitanas.

 

Toks spaudimas priešui leis Ukrainos sausumos daliniams stumtis bent vienoje iš fronto sričių, antžeminė technika judės greičiau. „Rusai visa tai puikiai supranta ir skaičiuoja. Žinoma, jie ruošiasi. Vienas iš pasiruošimo būdų yra naikinti ar bent taikytis į aerodromus, kur teoriškai gali nusileisti F-16“, – aiškino ekspertas.

(62)
(4)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: