Vokietija ruošiasi. „Karinis konfliktas jau vasarį.“ Kas vyksta  ()

Dokumente detalizuojamas galimas Rusijos ir NATO „konflikto kelias“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bundesveras ruošiasi hibridiniam Rusijos puolimui NATO rytiniame flange. Karinis konfliktas gali kilti jau šių metų vasarį. Apie tai praneša „Bild“.

Slaptas Bundesvero scenarijus „Aljanso gynyba 2025“ prasideda 2024 m. vasarį.

Rusija pradės dar vieną mobilizacijos bangą ir įtrauks dar 200 tūkst. kovotojų.

Tada Kremlius pradės pavasarinį puolimą, paremtą silpna Vakarų parama Kyjivui, kuris iki 2024 m. birželio pasieks didelių sėkmių ir palaipsniui stums Ukrainos kariuomenę atgal.

Pagal scenarijų, liepą Rusija pradės pirmą slaptą, o paskui vis atviresnį puolimą prieš Vakarus.

„Smarkios kibernetinės atakos ir kitos hibridinio karo formos, daugiausia Baltijos šalyse, sukels vis daugiau krizių. Rusija pradės kurstyti etnines rusų mažumas Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje“, – rašoma dokumente.

Vyks susidūrimai, kuriuos Rusija, pagal scenarijų, panaudos kaip pretekstą nuo rugsėjo Vakarų Rusijoje ir Baltarusijoje pradėti plataus masto manevrus „Zapad 2024“, kuriuose dalyvaus 50 tūkst. karių.

Tačiau Rusija, kaip ir 2021 m., panaudos savo tariamą manevrą Baltarusijoje, siekdama masiškai dislokuoti karius pasienyje su Lenkija ir Lietuva.

Remiantis slaptu Bundesvero dokumentu, tai gali sukelti eskalaciją. Spalio mėnesį Rusija perkels karius ir vidutinio nuotolio raketas į Kaliningradą ir toliau platins savo propagandinį melą apie gresiančią NATO ataką. Slaptas Kremliaus tikslas – užgrobti Suvalkų koridorių, siaurą Lenkijos ir Lietuvos koridorių tarp Baltarusijos ir Kaliningrado.

 

Pagal scenarijų, nuo 2024 metų gruodžio mėnesio Suvalkų koridoriuje prasidės dirbtinai išprovokuotas „pasienio konfliktas“ ir „neramumai su daugybe aukų“.

Tą akimirką, kai po galimo Joe Bideno perrinkimo JAV kelioms savaitėms gali likti be lyderio, Rusija pagal Bundesvero pratybų scenarijų pakartos 2014-ųjų invaziją į Rytų Ukrainą NATO teritorijoje.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(23)
(-14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: