Saldu nebus. Ko griebsis Putinas po A-50 praradimo  ()

Ukraina sunaikino ypatingai brangų ir retą Rusijos skraidantį radarą A-50. Tai - stiprus smūgis, kuris paveiks rusų galimybes veikti Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-16 Saldu nebus. Ko griebsis Putinas po A-50 praradimo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žmogaus teisių aktyvistas Markas Feiginas mano, kad A-50 sunaikinimas turės pasekmių Rusijos karininkams - kai kurie bus mažų mažiausiai atleisti.

Kaip pažymėjo Feiginas, Rusija fronte jau patyrė didelių nuostolių. Po kiekvieno svarbaus karinio objekto sunaikinimo sekė personalo pasikeitimai. Tačiau vargu ar tai paveiks aukščiausią rusų vadovybę - Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu savo pozicijos neturėtų prarasti.

„Visada vykdavo personalo pasikeitimai, kai tik jie patyrdavo didelių nuostolių. Pavyzdžiui, taip buvo kai Juodosios jūros laivynas prarado laivus kreiserį „Moskva“, desantinius laivus, povandeninius laivus ir kt. Tikriausiai kažkas bus pašalintas. Bet nemanau, kad tai bus Šoigu ir Gerasimovas“, – pažymėjo Feiginas.

 

Pastaraisiais mėnesiais rusai patyrė daug skaudžių netekčių. Gruodžio 26-osios naktį Feodosijoje buvo sunaikintas didelis desantinis laivas „Novočerkask“.

„Žinoma, visų neatleis. Jiems trūksta karininkų ir vadų. Gali būti tam tikri personalo sprendimai. Bet jie nelies aukšto lygio pareigūnų“, – pabrėžė Feiginas.

(24)
(3)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: