Egzistuoja vos 51. „Rytojaus automobilis“. 2 000 000. Parduotas ikoninis super retas „Tucker 48“ (Video, Foto)  ()

Buvo pagamintas tik 51 naujoviškas „Tucker 48“. 1948 metų automobilis aprūpintas adaptyvia optika, diskiniais stabdžiais, pusiau automatine pavarų dėže ir apsaugos nuo vagystės sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinėse Valstijose „Mecum“ aukcione buvo parduotas retas „Tucker 48“. Garsusis automobilis parduotas už 1,87 mln. dolerių, rašo aukciono svetainė.

1948-ųjų „Tucker“ automobiliai dabar super reti, nes jų buvo pagaminta tik 51. Amerikiečių dizaineris Prestonas Tuckeris norėjo sukurti geriausią automobilį pasaulyje, tačiau finansinės problemos ir konkurentų gudrybės neleido pradėti pilno masto naujoviško modelio gamybos.

Savo laiku „Tucker 48“ buvo tikrai naujoviškas – jis buvo reklamuojamas kaip „Rytojaus automobilis“. Jo korpusas yra supaprastintas, o centrinis priekinis žibintas yra prisitaikantis – sukasi kartu su ratais.

„Tucker 48“ gavo minkštą priekinį skydelį ir saugų stiklą. Be to, tai vienas pirmųjų automobilių pasaulyje su apsaugos nuo vagystės sistema – ant stovėjimo stabdžio buvo sumontuotas specialus užraktas.

„Tucker 48“ gale turi 166 AG 5,5 litro variklį ir 4 greičių pusiau automatinę pavarų dėžę. Jis gali įsibėgėti iki 100 km/val. per 10 sekundžių ir išvystyti 193 km/val.

 

1948 m. „Tucker“ turi nepriklausomą visų ratų pakabą be spyruoklių. Jis taip pat tapo vienu pirmųjų automobilių pasaulyje su diskiniais stabdžiais.

Šis konkretus „Tucker 48“ buvo laikomas pas Kalifornijos prekybininką 18 metų, o vėliau kelis kartus pakeitė savininką. Automobilis restauruotas, išsaugota originali automobilio dokumentacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()