„Pasaulis pavargo nuo Ukrainos.“ JAV reakcija į A-50 numušimą  (1)

Andrijus Piontkovskis kalbėjo apie JAV reakciją į Rusijos žvalgybinio lėktuvo A-50 numušimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-18 „Pasaulis pavargo nuo Ukrainos.“ JAV reakcija į A-50 numušimą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 14 dieną Ukrainos oro pajėgos virš Azovo jūros numušė Rusijos ilgojo nuotolio radarų aptikimo ir valdymo lėktuvą A-50. Il-22M taip pat buvo apgadintas.

Politologas Andrijus Piontkovskis teigė, kad visose JAV žiniose buvo informacija apie Rusijos lėktuvo numušimą. Tai atitinka pastarųjų savaičių tendenciją Amerikos spaudoje dėl teigiamų naujienų apie Ukrainą.

Apie tai jis kalbėjo komentare „24 kanalui“.

Anot jo, anksčiau Amerikos žiniasklaidoje pasirodydavo antiukrainietiški straipsniai su neigiama retorika Kijevo atžvilgiu.

„Tačiau pastarąsias dvi savaites apie Ukrainą buvo paskelbta daug teigiamų žinių. Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi kuo pasigirti. Neturėdama nei aviacijos, nei karinio jūrų laivyno Ukraina išvijo Rusijos laivyną iš Juodosios jūros. Tai viena iš daugelio Ukrainos pajėgų pergalių“, – pažymėjo Piontkovskis.

Be to, Rusijos propagandinis naratyvas, kad „pasaulis pavargo nuo Ukrainos“, neatlaiko kritikos. O Ukraina išlieka pasipriešinimo simboliu.

 

„Kijeve pastarosiomis dienomis tiesiog vyko įžymybių paradas. Atvyko JK ministras pirmininkas Rishi Sunakas. Kitą dieną į Ukrainą atvyko naujai paskirtas Prancūzijos užsienio reikalų ministras Stephane'as Sejournet. Laukiame Lenkijos ministro pirmininko Donaldo Tusko vizito. Taip pat Zelenskis neseniai lankėsi Baltijos šalyse, o tai rodo, kad Ukraina išlieka pasipriešinimo simboliu“, – pabrėžė Piontkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(380)
(32)
(348)

Komentarai (1)