„Mes kai ką sužinojome.“ NATO prasideda panika. Masiškai skelbiamas karo pavojus  (5)

„Jie gali gaminti dar daugiau – daug daugiau – amunicijos.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu NATO šalių lyderiai vis dažniau į viešumą išeina su perspėjančiais pareiškimais dėl galimai greitai užklupsiančio karo su Rusija. Daugelis jų tvirtina, kad dabartinis nusiteikimas, kuomet ignoruojama Rusijos grėsmė, iš esmės kartoja praėjusio amžiaus lyderių klaidas. Sąjungininkai gavo naujų žinių apie Rusijos Federacijos galimybes gaminti sviedinius.

Apie tai kalbėjo Estijos kariuomenės vyriausiasis vadas Martinas Heremas, praneša „Bloomberg“.

Anot generolo, gauti duomenys rodo, kad Rusijos Federacija per metus gali pagaminti kelis milijonus artilerijos sviedinių, o ne tik 1 milijoną, kaip manyta anksčiau.

„Daugelis manė, kad daugiau jie pagaminti nesugeba, tačiau šiandien faktai rodo kai ką kitką. Jie gali gaminti dar daugiau – daug daugiau – amunicijos“, – aiškino estų generolas.

Be to, Rusijos Federacija yra pajėgi papildomai pašaukti į kariuomenę šimtus tūkstančių žmonių, pažymėjo generolas.

 

Neseniai JK kariuomenės vadas Patrickas Sandersas, tęsdamas NATO kolegų pareiškimus apie karo su Rusija tikimybę, ragino šalyje formuoti didesnes ginkluotąsias pajėgas, kuriose būtų 120 tūkst. karių. Anot jo, visuomenė ir eiliniai piliečiai turi būti pasiruošę galimam karui, šiuo atžvilgiu būtų tikslinga padėti pamatus tautinei mobilizacijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(193)
(17)
(176)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)

Susijusios žymos: