„Nedelsdami sustabdykite“. Nepalas įsiuto ant Rusijos. Kas vyksta  ()

Nepalo užsienio reikalų ministro Narayano Prakasho Saudo teigimu, rusai karui Ukrainoje užverbavo daugiau nei 200 nepaliečių, iš kurių 14 jau žuvo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepalo užsienio reikalų ministras Narayanas Prakashas Saudas paragino Rusijos Federaciją nutraukti Nepalo piliečių verbavimą karui Ukrainoje ir grąžinti namo nepaliečius, tarnaujančius Rusijos armijoje, praneša naujienų agentūra „Associated Press“.

Nepalo užsienio reikalų ministras teigė, kad Rusija jau užverbavo daugiau nei 200 jo šalies piliečių. Anot jo, kovodami prieš Ukrainą jau žuvo mažiausiai 14 samdinių.

Pranešama, kad dauguma nepaliečių nori, kad jų artimųjų kūnai būtų kremuojami pagal religinius ritualus.

„Prašėme Rusijos nedelsiant nutraukti Nepalo piliečių verbavimą į savo kariuomenę, nedelsiant grąžinti tuos, kurie jau tarnauja armijoje, grąžinti į tėvynę žuvusiųjų kūnus, gydyti ir grąžinti tuos, kurie buvo sužeisti kovose“, – sakė Saudas.

 

Diplomatinio skyriaus vadovas taip pat pažymėjo, kad pažįsta apie penkis nepaliečius, kurie šiuo metu yra Ukrainos nelaisvėje. Jis paragino Rusijos pusę imtis priemonių juos paleisti.

Be to, Nepalas pareikalavo iš Maskvos piniginės kompensacijos už Ukrainos kare žuvusių Nepalo piliečių šeimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(144)
(2)
(142)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()