„Mirtinai reikalinga Ukrainai.“ Fronte pasirodė labai unikali JAV technika (Foto)  ()

Internete pasirodė pirmieji vaizdai, kuriuose užfiksuoti Ukrainos kariai, besinaudojantys JAV perduotais tankais M60 AVLB su šarvuotais tiltais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė pirmieji vaizdai, kuriuose užfiksuoti kariai, besinaudojantys JAV perduotais tankais M60 AVLB su šarvuotais tiltais. Tai itin svarbios transporto priemonės mobilumui palaikyti vietovėse, kuriose gausu vandens kliūčių, nes rusai arba anksčiau besitraukiantys ukrainiečiai sunaikino didžiąją dalį tiltų infrastruktūros fronto zonose.

Tokiomis sąlygomis 18 metrų ilgio kilnojamieji tiltai atkuria susisiekimą ir labai supaprastina logistiką, įskaitant degalų, amunicijos ir maisto gabenimą. Taip pat verta paminėti, kad Ukrainos rytuose, ypač pavasario ir rudens mėnesiais, kai dėl bekelės praktiškai pravažiuojami tik keli asfaltuoti keliai.

Tiltą galima išardyti ir sulankstyti per mažiau nei 10 minučių, o jo originali karinės apkrovos klasifikacija (MLC) 60 atlaikė tankų  „M60 Patton" svorį, kurio Ukrainos sąlygomis pakanka T-72, T-64 ir T-80 šeimos tankams. 

M60 AVLB įgulą sudaro du arba penki kareiviai, jos kovinis svoris - apie 53 tonos. Judrumą lauke užtikrina 750 AG dyzelinis variklis su turbokompresoriumi. Tai inžinerinė transporto priemonė, kuri nėra ginkluota, tačiau gali naudoti porą M58 MICLIC sistemos raketų paleidimo įrenginių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(3)
(98)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()