The Times: NATO turi ruoštis karui visoje Europoje – kas vyksta  (1)

Nors Rusija šiuo metu daugiausia dėmesio skiria karui Ukrainoje, Vakarų šalys jau nerimauja, kad agresorė gali kėsintis ir į kitų Europos šalių saugumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „The Times“, NATO turės pasirengti galimiems Rusijos smūgiams objektams visoje Europoje, ypač Vokietijoje, jei Maskva pradės karą prieš aljansą. Apie tai perspėjo aukšto rango generolai.

NATO karinės logistikos centro Vokietijoje vadas generolas leitenantas Alexander Sollfrank paragino sąjungininkus supaprastinti biurokratines procedūras, kurios dabar apsunkina karių ir įrangos judėjimą. Šalims taip pat turėtų būti leista naudotis viena kitos karine įranga ir ekipuotėmis krizės metu.

„Jei palygintume prieš dešimt ar penkerius metus vykusį karą ir operacijas, suprastume, kad turime pripažinti, jog ir dėl užnugario zonų vyks sunki kova. Turime daryti prielaidą, kad agresorius panaudos visą kinetinių ir nekinetinių jėgų spektrą, kad sunaikintų komunikacijos linijas ir užnugaryje“, - pabrėžia Sollfrank.

Šiaurės Atlanto aljanso vadovai įsitikinę, kad jie turi nedaug laiko sustiprinti savo gynybą. Jie tikisi, kad iki liepos mėnesį Vašingtone vyksiančio aukščiausiojo lygio susitikimo pavyks susitarti dėl „karinio Šengeno“ sistemos, kuri leistų kariniams konvojams laisvai judėti per NATO šalis, įvedimo.

Apie galimą Rusijos ir Aljanso valstybių narių karą neseniai pranešė laikraštis „Bild“.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslavas Sikorskis taip pat pažymėjo, kad NATO valstybės narės turėtų ruoštis galimai Rusijos invazijai.

 

Laikraštis „The Washington Post“ įspėja, kad Kremlius optimistiškai tikisi, jog gali sėkmingai pasipriešinti Vakarams užmegzdamas glaudesnius ekonominius ir diplomatinius ryšius su Kinija ir pasaulio pietų šalimis.

Tuo pat metu „The Telegraph“ pažymėjo, kad rusai kalba apie savo gynybos pramonės mobilizaciją per ateinančius trejus metus, o tai reiškia, kad jie siekia kariauti mažiausiai dar trejus-ketverius metus. Kaip pažymėta, jei Vakarai nesiims veiksmų, Ukraina rizikuoja pralaimėti karą, ir yra nerimą keliančių signalų, kad Rusijos pajėgos tuomet žygiuos toliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(12)
(4)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: