Kažkas nutiko. Keistas Rusijos propagandos elgesys  ()

Rusai staiga pradėjo kalbėti apie sudėtingą situaciją Ukrainos frontuose. Optimizmas ir „Kyjivas per tris dienas“ pasakos jau išnyko net iš propagandos lauko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net Rusijos televizija jau kalba apie didelius nuostolius kare Ukrainoje. Politologas ir tinklaraštininkas Serhijus Zaporožskis teigia, kad Rusijos propagandos naratyvai šiek tiek pasikeitė. Anksčiau tokie propagandistai kaip Vladimiras Solovjovas sakė, kad karas yra naudingas rusams, bet dabar jie turi mažiau optimizmo. Jie sako, kad „tik anglosaksai“ nori kovoti.

Be to, dabar Rusijos propagandistai transliuoja žinutes, kad Ukrainai pakaks sviedinių, amunicijos gamyba Europoje prisitaikys prie karo poreikių, o JAV vis tiek padės Kyjivui.

„Amerikos pagalbos Ukrainai vėlavimas juos guodė, bet, kita vertus, jie nuolatos transliavo, kad Ukrainai vis tiek bus suteikta parama. Nežinau, su kuo tai susiję, nes jie yra suinteresuoti toliau raminti savo gyventojus, sakydami, kad pergalė arti, tik reikia apsišarvuoti kantrybe. Ir dabar kažkodėl jie elgiasi priešingai Putino interesams“, – pabrėžė Zaporožskis.

Kad ir kokie būtų motyvai, pasakojimai, kad Ukrainai ginklų nepritrūks, galiausiai rusus demotyvuos. Galbūt tokiu būdu jie nori paruošti Rusijos visuomenę galimoms deryboms, nors atsižvelgiant į Putino ketinimus, kurie nepasikeitė nuo invazijos pradžios, tai mažai tikėtinas pasirinkimas. „Vladimiras Putinas vis dar yra įsitikinęs, kad jam pavyks pasiekti Lvivą“, – pastebėjo politologas.

 

Nemalonios žinios rusams ateina ir iš vadinamųjų karo korespondentų. Teroristo Igorio Girkino kovos draugas ir „Vieningosios Rusijos“ deputatas Aleksandras Borodajus pabrėžia, kad Ukrainos pajėgos atiduoda okupantams kaimą su trimis namais, o propaganda rusams tai pristato kaip „didžią pergalę“. Dar blogiau tai, kad tada Ukrainos kovotojai šaudo į rusus iš palankesnių pozicijų.

 

(114)
(2)
(112)

Komentarai ()

Susijusios žymos: