„Užbaigti karą per 24 valandas.“ Jei D.Trumpas grįš į valdžią... Ždanovas skelbia du scenarijus  ()

Du scenarijai: vienas neigiamas, kitas teigiamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Ždanovas išsakė savo nuomonę, kaip Donaldas Trumpas gali „užbaigti karą Ukrainoje per 24 valandas“.

„Trumpas yra verslininkas, jis nėra politikas. Jis visada stengiasi veikti radikaliai, nestandartiniais ir netradiciniais metodais. Mišką kerta – skiedros lekia. Taip jis sprendžia problemas“, – sakė jis.

Anot Ždanovo, yra du scenarijai Ukrainai, jei D.Trumpas grįš į valdžią JAV, vienas – neigiamas, kitas – teigiamas.

Neigiamas scenarijus: Trumpas skambina Putinui, jie bendrauja ir susitaria dėl paliaubų. O Trumpas mums pateikia faktą, kad viskas: reikia nutraukti ugnį... Šiuo atveju mums būtų be galo sunku. Jei Putinas sutiks su variantu, kad jis gauna viską, ką laimėjo, ir karas sustoja. Iš esmės jis su šiuo variantu sutinka ir šiandien. Tada bus klausimas vakarams: ar mūsų partneriai išliks vieningi remdami Ukrainą, ar bus JAV pusėje ir darys mums spaudimą“, – pažymėjo ekspertas.

Antrasis scenarijus, anot Ždanovo, susijęs su Putino atsisakymu nutraukti ugnį. Ir ekspertas mano, kad šis scenarijus Ukrainai yra teigiamas:

 

Teigiamas scenarijus yra toks, kad Trumpas paskambins Putinui ir pasakys: „Baik jau, dabar mes viską nuspręsime, nutrauk ugnį“. O Putinas pasakys: „Ne, man dar reikia pasiekti Donecko ir Luhansko sričių administracines sienas, dar reikia užimti Zaporižią ir Chersoną, nes įtraukiau juos į Konstituciją“. Trumpui šis variantas gali nepatikti.

Atsižvelgiant į jo impulsyvų charakterį, manau, tai prilygs tam, kad Putinas jį pasiuntė... Jei Putinas pradės pumpuoti savo teises, Trumpas gali tiesiog įsižeisti ir išspręsti klausimą mūsų naudai, suteikdamas mums visus reikiamus ginklus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(7)
(51)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: