Antrasis frontas atidarytas. Didelės problemos Rusijoje. Skelbiama, kam ruošiasi rusai  (3)

Rusijoje kyla panika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas tolygiai persikelia į Rusijos teritoriją, ir tai yra neišvengiamas procesas, kuris savo geometrine progresija tik didės. Virš galvų skraidantys dronai, deginantys karinius ir pramoninius objektus, tampa vis įprastesniu reiškiniu, verčiančiu eilinius rusus atkreipti dėmesį į karą, kurį daugelis mieliau ignoruoja, praneša Charter97.org.

Pastarosiomis savaitėmis Ukraina savo pastangomis niokojo Rusijos naftos perdirbimo infrastruktūrą. Ir tai padarė taip, kad rusai jau ruošiasi galimoms degalų tiekimo problemoms.

Dronai smogė keliems itin svarbiems Rusijos naftos objektams, sukeldami didelių problemų jų veikloje. Be to, dėl avarijos ir sankcijų ilgą laiką neveikė „LUKOIL“ naftos perdirbimo gamykla. Taigi pramonės šakos, kurią Rusija laiko savo ekonomikos ir karo ramsčiu, laukia sunkūs laikai. Juk dabar 18 Rusijos naftos perdirbimo gamyklų yra Ukrainos bepiločių orlaivių veikimo zonoje.

Šios atakos yra Ukrainos atsakas į panašius rusų išpuolius ir jomis siekiama atimti iš Kremliaus milijardines pajamas, kurias jis naudoja karui finansuoti. Juk maždaug pusę Rusijos eksporto pajamų praėjusiais metais sudarė pajamos iš naftos pardavimo.

 

Kitas tokių ukrainiečių atakų tikslas – išjungti svarbią infrastruktūrą, susijusią su karo veiksmais, nes Rusijos naftos perdirbimo gamyklos aktyviai tiekia savo produkciją kariuomenės reikmėms. Atsižvelgiant į dronų kainos ir jų atakuojamų objektų kainos santykį, bandymai neabejotinai bus tęsiami.

Atrodo, kad rusai vis labiau nerimauja dėl naujausių išpuolių. Praėjus vos kelioms dienoms po smūgio netoli Sankt Peterburgo, vietos valdžios institucijos perspėjo dėl tolesnių tokių incidentų.

„Visuose rajonuose svarbiuose infrastruktūros objektuose paskelbtas padidintos parengties režimas“, – pranešė Leningrado srities spaudos tarnyba.

 

Rusijos Energetikos ministerija siūlo įvesti orlaivių ir kitų skraidančių aparatų skrydžių ribojimo zoną virš kuro ir energetikos objektų. Be to, Novgorodo, Pskovo ir Leningrado srityse naktį išjungiamas 4G mobilusis internetas – pas visus operatorius nuo 23 iki 6 val. Tai jau daro Rusijos gynybos ministerija – priežastis slypi neseniai įvykdytose dronų atakose. Taip rusai tikisi geriau „užgniaužti“ bepiločius orlaivius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(492)
(14)
(478)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: