„Tai gali paralyžiuoti Rusijos kariuomenės koordinavimą ir kontrolę.“ Generolams bus šokas. Ką padarė Ukraina (Foto)  ()

Raketos atakavo „Belbeko" aerodromą Sevastopolyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-02 „Tai gali paralyžiuoti Rusijos kariuomenės koordinavimą ir kontrolę.“ Generolams bus šokas. Ką padarė Ukraina (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį Ukrainos įvykdytas raketos smūgis į Belbeko karinį aerodromą okupuotame Sevastopolyje pataikė į ryšių tašką, kuris buvo sunaikintas. Apie tai pranešė Rusijos „Telegram“ kanalas „VChK-OGPU“, paskelbęs gautą informaciją apie atakos pasekmes.

Pirmasis perspėjimas apie ataką gautas iš jūros 16.15 val. Rusijos Federacijos gynybos ministerijos Juodosios jūros laivyno operatyvinis budėtojas pranešė, kad gavo informaciją apie „aviacijos“ ir „raketų pavojų“.

17:43 linija 112 gautas pranešimas iš vietos gyventojo, kuris pranešė, kad karinio dalinio Nr. 80159 teritorijoje (Belbeko karinis aerodromas) pasigirdo sprogimo garsas. Nežinomo tipo raketa pataikė į KUNG - metalinę priekabą, kurioje buvo įrengtas ryšių punktas. Sprendžiant iš to, kad dėl sprogimo netoliese esančiame SNT buvo išdaužyti langai ir nuverstos tvoros, žala gali būti daug didesnė, nei teigiama oficialiai, rašoma pranešime.

 

Ryšių postas buvo svarbus Rusijos karių ryšių centras Kryme. Jo sunaikinimas gali paralyžiuoti Rusijos kariuomenės koordinavimą ir kontrolę.

Rusijos kariškiai nesugebėjo perimti Ukrainos sparnuotųjų raketų. Tad galima teigti, kad Ukraina sugebėjo nuslopinti didelę dalį Rusijos oro gynybos sistemų. Tai gali sukelti rimtų problemų Rusijos kariuomenei, kuri Krymą naudoja kaip trampliną savo operacijoms Ukrainoje.

Nuo praėjusio rudens Ukrainos ginkluotosios pajėgos išplėtė savo galimybes panaudoti tolimojo nuotolio raketas smogti Rusijos taikiniams Kryme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(195)
(1)
(194)

Komentarai ()

Susijusios žymos: