„Staigmena“ Putinui. Skelbiami įspūdingi Rusijos armijos „rekordai“  ()

Per tris mėnesius Rusijos pajėgos sugebėjo pasiekti neregėtų „rekordų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 m. lapkritį prasidėjęs Rusijos puolimas nepasiekė ir vargu ar pasieks kokių nors svarbių rezultatų. Tačiau kokius nuostolius okupantai patyrė per šį puolimą? Įsigilinkime į jų esmę, kviečia grupės „Informacinis pasipriešinimas“ karo ir politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko.

Per šį trijų mėnesių laikotarpį – 2023 m. lapkritį ir gruodį, taip pat 2024 m. sausį – buvo užfiksuoti keli absoliutūs Rusijos kariuomenės technikos ir personalo nuostolių rekordai.

Absoliutus rekordas pasiektas gruodžio mėnesį – 29 970 personalo. Lapkritį buvo užfiksuotas antras pagal personalo nuostolių skaičių per beveik dvejus karo metus – 28 550. 2024 m. sausio mėn. buvo trečias pagal nuostolių skaičių – 26 220.

Visa tai lėmė ne tik pats puolimo faktas, bet ir dvi labai svarbios aplinkybės. Pirmoji – tai oro sąlygos. Puolimo vykdymas žiemą visada susijęs su faktiniu nuostolių padidėjimu, ir būtent šiuo nepalankiu laikotarpiu prasidėjo rusų okupantų puolamųjų veiksmų suintensyvėjimas. Antroji, ne mažiau svarbi aplinkybė – tai ne visiškai sukomplektuotų dalinių aprūpinimas technika.

Du mėnesius iš eilės – 2023 m. gruodį, o paskui 2024 m. sausį – buvo užfiksuoti sunaikintų transporto priemonių rekordai: atitinkamai 931 ir 937. Šiuos skaičius taip pat lėmė didėjantis šarvuotų kovos mašinų trūkumas Rusijos kariuomenėje ir vis dažniau vietoj šarvuotų kovos mašinų naudojamos civilinės transporto priemonės.

 

Panašiai buvo ir su specialiosiomis transporto priemonėmis, kurių buvo sunaikinta rekordiškai daug du mėnesius iš eilės. Būtent 140 vienetų gruodžio mėnesį ir 185 vienetai sausio mėnesį.

Lapkritį taip pat užfiksuotas antrasis daugkartinių raketų paleidimo įrenginių nuostolių rekordas – 66. Daugiau jų buvo sunaikinta 2023 m. liepą – 67, kai rusai, siekdami kompensuoti statinės artilerijos praradimą ir taip atskleisti raketinę artileriją, priartino MLRS arčiau mūšio linijos.

 

Nuo rusų okupacinių pajėgų rudens-žiemos puolimo kampanijos pradžios nebuvo užimta nė viena kritinė gyvenvietė, miestas, transporto mazgas ir pan. Praėjo trys mėnesiai intensyvių kovinių veiksmų, kuriuos lydėjo dideli ir rekordiniai nuostoliai. Per tris mėnesius Ukrainoje buvo sunaikinta rusų okupantų, prilygstančių kai kurių pasaulio kariuomenių bendram skaičiui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(143)
(0)
(143)

Komentarai ()