„Įsitvirtinti neįmanoma. Laukiame F-16.“ Košmaras Krynkuose. Kas nutiko  ()

Dniepro krante ukrainiečių kovotojai jau kelis mėnesius vykdo kovines užduotis, kurias žvalgybos grupės turėtų atlikti per kelias dienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kairiajame Dniepro krante Ukrainos ginkluotosios pajėgos negalės išplėsti savo priešakinių pozicijų iki operatyvinio lygio (15 kilometrų ar didesniu spinduliu), kol nebus bent vienos F-16 brigados. Kartu aviacija turi veikti ne kaip pėstininkų priedanga, o priešingai. Aviacija turi vykdyti puolamąsias operacijas, o pėstininkus naudoti kaip paramą, kuri veiktų išvalymo režimu. Būtent tada Ukraina patirs minimalius nuostolius.

Tai interviu „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“, duotame Jevgenijai Kutnovai, pasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas Romanas Svitanas.

Dabar nėra prasmės statyti jokių įtvirtinimų kairiajame Chersono srities krante, nes rusai juos tuoj pat sunaikins tolimojo nuotolio ginklais, sakė karo ekspertas.

Be to, R. Svitanas taip pat pabrėžė, kad šia kryptimi įrengti įtvirtinimų techniškai neįmanoma, nes vanduo žemėje yra labai aukštai, tiesiog per pusę metro iki paviršiaus (dėl rusų susprogdintos Kachovskajos HE – red. past.).

„Tai yra problema ir rusams. Jie taip pat negali smogti, todėl bando kaip nors surasti mūsų dalinius kairiajame krante šnipinėjimo režimu ir numesti juos link Dniepro“, – sakė analitikas.

 

Pasak Svitano, konfrontacija Chersono kryptimi dabar yra labai sunki. Ukrainos kovotojai veikia kovinės žvalgybos režimu, kviečia į save ugnį ir taip sukelia priešo dalinių priartėjimą po dešiniajame krante esančios ukrainiečių artilerijos smūgiais.

„Mūsų gynėjai yra tikri didvyriai, kurie jau kelis mėnesius atlieka užduotį, kurią, iš esmės, žvalgybos grupės turi atlikti per kelias valandas ar dienas“, – sakė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(8)
(83)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: